Вредни навици, които водят до акне

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 28, 2019 15:13

Вредни навици, които водят до акне

Акценти

  • Когато влизате под душа, мийте първо тялото, след това косата и накрая лицето

Свързани публикации

Много жени се оплакват от внезапно появило се акне. Започват да търсят проблема къде ли не, но не и в собствената си рутина за красота или липсата на такава. Понякога не е задължително да е налице здравословен проблем, който да доведе до поява на акне. Възможно е да не се грижите достатъчно правилно за кожата, което да предизвика възпаления в нея. Ето кои са евентуално допусканите грешки, които могат да доведат до поява на акне.
Не миете лицето достатъчно
Лицето минава през големи предизвикателства всеки ден. То е изложено на атмосферните условия, слънчевата светлина, собствените си отделени секрети и мъртви кожни клетки.
Ето защо е от огромна важност да почиствате лицето щателно всеки ден, за да го предпазите от акне. Това означава задължително да премахвате грима вечер и да почиствате в дълбочина с подходящите продукти за вашата кожа.

Миете лицето прекалено много
Прекаляването с процедурите за почистване също не е добра стратегия. Не изпадайте в крайности, защото по този начин излагате кожата на риск. Тя не успява да противодейства на премиването чрез естествените си механизми за отделяне и овлажняване.
Пресушената кожа е податлива на раздразнения, нацепване, зачервяване, възпаление. Това създава условия за възникване на акне. Не измивайте прекалено агресивно с абразивни препарати в ежедневната грижа за кожата.

Измивате първо лицето под душа
Когато влизате под душа, мийте първо тялото, след това косата и накрая лицето. Никога не мийте едновременно лицето заедно с косата, още по-малко използвайки същата пяна от шампоана за по-бързо.
Съставките в шампоана са предназначени само и единствено за косата, не за кожата, още по-малко за тази на лицето, която е по-деликатна.

Използвате прекалено много продукти
Подберете 2-3 продукта специално отговарящи на нуждите на вашата кожа. Употребата на твърде много козметика има обратния ефект и може да предизвика възпаления, водещи до хроничния проблем акне.

Използвате продукти, които са агресивни за вашата кожа
Внимателният подбор на продуктите е от значение, за да помогнете на кожата да сияе и да е здрава. Ако прилагате прекалено агресивни продукти, това ще отслаби защитните механизми на кожата и ще я изложи на риск от акне и други кожни проблеми.

Не хидратирате
Хидратирането е съществена стъпка в рутината за здрава кожа. Добре овлажнената и подхранена кожа е по-малко податлива на гнойни пробиви.
Ако кожата ви е мазна, не се плашете от хидратанта. Той няма да омазни допълнително кожата, а напротив – ще й помогне да балансира себума и лъщенето, както и усещането за опъване.

Не се храните правилно
Ако злоупотребявате със захарните изделия и сладкишите, вероятността да страдате от кожни проблеми е голяма. Наблягайте на полезните мастни киселини и протеини, както и на изобилието от плодове и зеленчуци.
Изтоник: az-jenata.bg

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 28, 2019 15:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.