Вреден фреон, укрит в камион, задържаха на МП Капитан Андреево

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 14, 2018 09:10

Вреден фреон, укрит в камион, задържаха на МП Капитан Андреево

Акценти

  • За първите шест месеца са задържали 317 бутилки с газ фреон

Свързани публикации

За 40 бутилки с газ фреон,  укрити в товарен автомобил, задържан на Капитан Андреево, съобщават от Агенция „Митници“ една седмица след събитието. Камионът с българска регистрация, влизащ в страната от Турция, пристигнал на 7 юли. Шофьорът, български гражданин, представил пред митническите служители документи за превозвания товар, но при извършения рентгенов и последвалия физически контрол са установили, че между декларираната стока, върху специален палет, са поставени 40 бутилки газ „R404а“ по 10.9 кг всяка от тях. На бутилките имало фабричен надпис, от който ставало ясно, че са пълни със забранения в България и страните от Европейския съюз, вреден за озоновия слой, фреон. Те не отговаряли на изискванията на Регламент /ЕС/ 517/2014 на Европейския парламент и на Съвета за флуоросъдържащите парникови газове и са забранени за въвеждане в ЕС с цел опазване на околната среда.

Недекларираният газ фреон е задържан, както и товарния автомобил, послужил като средство за извършване на нарушението. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.

За първите шест месеца на годината, при проверки на превозни средства,  влизащи в страната от Турция, митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали 317 бутилки с газ фреон, се казва в съобщението на митниците.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 14, 2018 09:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.