„Вражалец“ възстанови културния живот в Харманли след дългото му отсъствие

Ива Вангелова
От Ива Вангелова юни 28, 2020 06:27

„Вражалец“ възстанови културния живот в Харманли след дългото му отсъствие

Акценти

  • Регионален вестник, # 25/909 година XVII, 26 юни - 2 юли 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

След дълго принудително прекъсване културният живот в Харманли се завърна с постановката „Вражалец“. Спектакълът разведри публиката след продължителната изолация зарази пандемията.
Новата пиеса бе подготвяна от самодейците по повод 150-годишния юбилей на Народно читалище „Дружба – 1870“ – Харманли, с голямо старание и любов и това пролича от играта на актьорите.
Преди нея председателят на настоятелството – Недялко Делчев, приветства всички присъстващи в храма на културата, таланта и вдъхновението и благодари за подкрепата към хората, които творят. „Нека противоепидемични мерки не помрачават хубавото ни настроение“, допълни той.
В продължение на час и половина актьорите – самодейци: Атанас Стойчев, Росица Христозова, Мехмед Идрис, Недялко Делчев, Живко Желязков, Стефан Ламбов, Нели Маринова, Елена Бозмова, Пенка Георгиева и Любомир Радев забавляваха публиката.
Въпреки че заетите места в залата бяха през едно заради противоепидемичните мерки, тя се напълни почти наполовина от капацитета си.
Поздравителни адреси и цветя актьорите получиха от Община Харманли, НЧ “Харманли – 2000”, близки и приятели.
Много аплодисменти получиха изпълнителите от публиката. На финала прозвуча най-големият хит в момента – „Корона чао“. Постановката „Вражалец“ по Ст. Л. Костов бе планувана да се състои през месец март, но поради възникналото извънредно положение, бе отложена. Тя е дело на режисьора от Димитровград Делчо Тодоров, осветление: Йовчо Добрев и озвучение: Димитър Димитров /Матака/.

Пиесата „Вражалец“ е ярък разказ за алчните, но симпатични селяни, които остават излъгани от обигран мошеник. Той пристига една сутрин в китно българско селце, преобразен като вражалец, който предсказа на кмета, попа и двете най-видни девойки, че скоро при тях ще потече река от злато и някой, който е с тънък занаят ще им помогне да го открият…
Като всички наивници, които я закъсват за пари, елитният квартет на селото се хваща здраво на въдицата и трескаво започва да търси фотографа Манчо, убедени, че той е човекът с тънък занаят и ще им помогне бързо да забогатеят…
Зрителите сами решават весело ли е, или тъжно нашето ежедневие и на героите от пиесата ли се смеят, или на самите себе си…

Ива Вангелова
От Ива Вангелова юни 28, 2020 06:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.