Волейболистки от Любимец станаха четвърти на финали

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юли 7, 2019 20:38

Волейболистки от Любимец станаха   четвърти на финали

Любимките от волейболен клуб (ВК) „Любимец 2010“ се класираха на четвърто място във финалното Държавно първенство по волейбол за момичета до 13 години.
То се проведе в дните от 18 до 24 юни във Варна. В него участваха 18 отбора от цялата страна, класирали се на първи места в Регионални състезания по волейбол. В мачовете от първите дни любимчанските момичета разгромиха четири отбора от групата, в която бяха разпределени, с по 2:0 гейма, но загубиха със същия резултат от „Звезди 94“, София.
Това класиране ги изпрати на суперфинал, където жребият отново им отреди да се състезават със „Звезди 94“. По време на играта нашите момиченана се амбицираха и ги победиха с 2:0 гейма.
След няколкодневни напрегнати състезания умората, емоционалното напрежение, контузия на капитана на отбора и вирусна инфекция на една от състезателките си казаха думата и момичетата от волейболен клуб „Любимец – 2010“ загубиха от „Тони спорт“, ЦПВК – София, и „Марица“ – Пловдив, с 2:0 гейма.
Това им отреди четвърто място в крайното класиране на финалното първенство, но ги нареди сред шестте най-добри отбора по волейбол в страната за тази възрастова група.

„Показахме на отборите от големите волейболни клубове, че не сме за подценяване. За пример ще дам само мача срещу ЦСКА, където ги победихме с 2:0, а вторият гейм го взехме с 25:8 точки. Винаги може и повече, но в спорта е така. Това класиране ще ни даде повод да се замислим за слабите страни в нашата игра и грешките, които сме допуснали, но като цяло съм доволен от момичетата“ – каза тре-ньорът на клуба Трифонов след завръщането им от финалното състезание във Варна.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юли 7, 2019 20:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама