Вокална група „Славеи” спечелиха награди с изпълнение на стари градски песни в морски град

Милена Митева
От Милена Митева юни 25, 2017 00:42

Вокална група „Славеи” спечелиха награди с  изпълнение на стари градски песни в морски град

Вокална група „Славеи“ към НЧ ”Дружба – 1870” – Харманли, спечели диплом и статуетка след участие на национален фестивал. На 16 май, петък, групата на Руси Стайков даде и старта на Националния фестивал „Красив роман е любовта“, който се проведе в Созопол. Съставът от Града на Белоногата представи две песни – „Легенда за любовта” и „Гурбетчия”, след което с очарование прие коментарите на журито, че блясъка на групата трудно може да се опише.
„Това е първото участие на самодейците от малкия град на този фестивал”, сподели Руси Стайков.
Пред Сакарнюз той каза, че след възхищението на журито са получили покана за участие и в програмата за закриването на събитието.
Националният фестивал на старата градска песен „Красив роман е любовта“ се организира от Народно читалище „Отец Паисий – 1896“ под патронажа на Кмета на Община Созопол Панайот Рейзи. Основната цел е съхраняване и популяризиране на старата градска песен. Във фестивала тази година участие взеха 23 групи и индивидуални изпълнители от различни краища на страната. А жури в състав: Ангел Иванов – музикален педагог, Цветанка Кехайова – диригент, Красимир Кръстев- ръководител на групи, имаха отговорната задача да прецизират най-добрите сред тях.

Милена Митева
От Милена Митева юни 25, 2017 00:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.