Водопровод за половин милион остави чешмите на с. Върбово пресъхнали

Милена Митева
От Милена Митева юли 28, 2019 10:34

Водопровод за половин милион остави чешмите на с. Върбово пресъхнали

От две седмици чешмите в село Върбово са пресъхнали. Това съобщи кметът на селото Тодор Ванев. Той обясни, че в новия водопровод за над половин милион лева има вода, но поради неизвестни причини тя не достига до чешмите.
Господин Ванев е сигнализирал за неприятната ситуация ВиК – Харманли, няколко пъти. От водното дружество реагирали, като посещавали селото през ден, за да разрешат проблема, но без успех.
От фирмата, която е изградила съоръжението – „Каро трейдинг“, няколко пъти са работили по повтарящия се проблем и го отстранявали, но той отново се повтарял, а липсата на вода през летните жеги в селото е ежедневие. „Добре, че половината от къщите в селото разполагат с кладенци“, казва кметът.
Тези проблеми в селото са от 2015 г., когато бе изграден нов водопровод, идващ от село Орешец. Надеждите на жителите тогава бяха с изграждането му да се разреши проблемът с питейната вода, който имаха.
Върбовци и до днес виждат поставената табела на мегдана, на която пише, че ремонтите от преди 4 години са реализират по проект „Захранващ водопровод село Орешец – село Върбово“ от Програма за развитие на селските райони, а стойността е над 600 хиляди лева.
Те продължават да са на мнение, че неприятностите им продължават, дори след като са похарчени близо милион лева.

Милена Митева
От Милена Митева юли 28, 2019 10:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.