„Водни пръски” охладиха “делфини и акули” около басейн

Милена Митева
От Милена Митева юли 19, 2017 08:49

„Водни пръски” охладиха  “делфини и акули” около басейн

С „Водни пръски” деца от Харманли се разхладиха край басейните в Градската градина. Лятното парти се състоя в горещия 11 юли и за него се събраха над 50 деца на различни възрасти, които бяха готови да участват в забавленията, водени от аниматора Тита. Шумната навалица от нетърпеливи за забавления малчугани повиши градусите около басейна. Настроението кипна още с разделянето на участниците на два отбора – „Делфини” и „Акули”. В първата надпревара те трябваше да представят бързина и сръчност на тревата, където се състоя първата игра. За да охладят телата си след това изпитание, всички скочиха във водата, където се състояха и останалите надпревари.
Под лъчите на жаркото слънце в продължение на два часа, освен че се забавляваха, децата от отборите на делфините и акулите получиха много награди. Топки, водни помпи, фризбита, сладолед и още куп награди направиха безгрижния ваканционен ден по-весел.
Той бе организиран от община Харманли, която ще им подари още няколко такива дни до края на лятото.

Всички басейни в община Харманли са изправни

Комисия извърши оглед и проверка на плувните басейни на територията на община Харманли по заповед на кмета. И четирите водни обекта са в изправно състояние, водата за къпане отговаря на необходимите изисквания, спасителните постове са оборудвани с необходимия инвентар.
По време на проверката в трите плувни басейни са били наети водни спасители, с придобита правоспособност след обучение и успешно приложен изпит. Поради липса на такъв в един от обектите, експертите са издали предписания за спиране на експлоатацията на басейна до назначаване на квалифицирано лице, което да извършва спасителна дейност при нужда. До затваряне не се е стигнало, тъй като проблемът е бил отстранен своевременно.
С настъпването на летния сезон, Мария Киркова разпореди и пълна забрана за къпане в неохраняеми обекти на територията на общината. В заповедта е посочено, че собствениците и лицата, които стопанисват водни площи, се задължават да спазват стриктно изискванията на „Наредбата за водноспасителна дейност и обезопасяване на водните площи“. На видно място вече са поставени забранителни и предупредителни табели до и в района на водните площи, за да се избегнат нещастни случаи и инциденти. Комисия от общински служители ще извършва периодичен контрол за стриктно изпълнение на нормативните изисквания.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

 

Милена Митева
От Милена Митева юли 19, 2017 08:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама