Внимание! Търговци лъжат с коледни намаления

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 21, 2017 08:30

Внимание! Търговци лъжат с коледни намаления

Акценти

  • Може да се стигне дотам, че намалената цена е по-висока, отколкото стоката се е продавала преди 2-3 седмици

Свързани публикации

Такова предупреждение изпратиха до медиите от Инициативния комитет за защита на потребителите. Те призовават хората да внимават с коледните намаления, защото има търговци, които лъжат. В съобщението им се казва, че „в търговската мрежа вече се появяват бомбастични анонси на витрините, че всички стоки са с голям процент коледно намаление. Но някъде с много дребен шрифт се отбелязва, че всъщност има изключения и понякога те могат да бъдат за групи стоки, които са съществен асортимент. В по-малките търговски обекти, когато пак има намалени стоки или такива в промоция, не се посочва старата цена, което затруднява потребителя да прецени дали наистина е налице такова намаление и в какъв процент се изразява. В интернет също има случаи, при които търговецът непосредствено преди началото на кампанията вдига цената за ден-два и след това от нея прави някаква „отстъпка“. Дори може да се стигне дотам, че намалената цена е по-висока, отколкото стоката се е продавала преди 2-3 седмици. Тези хитрини е възможно да се опитат да ги проявяват тази седмица преди коледните празници.“ Те предупреждават потребителите да правят съпоставки на различен тип интернет сайтове или магазини за сходни стоки за да може да се ориентират кое е най-изгодно предложение.

Преди време от Инициативния комитет за защита на потребителите призоваха хората да внимават какви кредити подписват  покрай коледните празници, за да не се окажат след това в ръцете на рекетьорските колекторски фирми.

Те призововат всеки който има проблем, да се обърне към Комитета за защита на потребителите за съвет или да подаде сигнал на имейл [email protected] или във Фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/groups/komitet.potrebiteli/?ref=bookmarks

Пейо Майорски, Председател на Инициативния комитет за защита на потребителите

тел. 0888 034 807

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 21, 2017 08:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 471 237 преглеждания