Вместо на кон, в затвора

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 4, 2016 13:12

Присъда „лишаване от свобода” за 3 месеца, която да излежи при първоначален строг режим, получи И.И.М. от Районния съд в Тополовград на 12 февруари. Съучастникът му И.А.А., който се оказва и непълнолетен, се отървава с пробация за осем месеца и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото в рамките на една година.
До тези наказания двамата стигнаха, след като в края на месец април 2014 г. в село Устрем са откраднали кон, който е оценен на 450 лв., собственост на Ж.И.Я. от селото. А различните наказания на двамата се дължат на факта, че И.М.М. вече има две присъди от Районен съд – Тополовград, издадени през 2010 г. за деяния от подобен характер, докато на И.А.А. това е първо провинение. Двамата са осъдени да заплатят и разноските по делото: по 37.50 лв. на ОДП – Хасково, за досъдебното производство и по 15 лв. на съда за производството.
Дадена им е възможност за обжалване на присъдата пред ЯОС.
Друг любител на присвояване на чуждата собственост – Д.А.Т. от Тополовград, сдобила се с присъда на 4 февруари, е осъдена на 6 месеца „пробация” и още толкова „задължителна регистрация по настоящ адрес”. Тя на 16 септември 2015 г. откраднала 300 лв. от дома на П.А.Т. от Тополовград. Дадена й е възможност за обжалване пред ЯОС.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 4, 2016 13:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 667 920 преглеждания