Вместо на кон, в затвора

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 4, 2016 13:12

Присъда „лишаване от свобода” за 3 месеца, която да излежи при първоначален строг режим, получи И.И.М. от Районния съд в Тополовград на 12 февруари. Съучастникът му И.А.А., който се оказва и непълнолетен, се отървава с пробация за осем месеца и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото в рамките на една година.
До тези наказания двамата стигнаха, след като в края на месец април 2014 г. в село Устрем са откраднали кон, който е оценен на 450 лв., собственост на Ж.И.Я. от селото. А различните наказания на двамата се дължат на факта, че И.М.М. вече има две присъди от Районен съд – Тополовград, издадени през 2010 г. за деяния от подобен характер, докато на И.А.А. това е първо провинение. Двамата са осъдени да заплатят и разноските по делото: по 37.50 лв. на ОДП – Хасково, за досъдебното производство и по 15 лв. на съда за производството.
Дадена им е възможност за обжалване на присъдата пред ЯОС.
Друг любител на присвояване на чуждата собственост – Д.А.Т. от Тополовград, сдобила се с присъда на 4 февруари, е осъдена на 6 месеца „пробация” и още толкова „задължителна регистрация по настоящ адрес”. Тя на 16 септември 2015 г. откраднала 300 лв. от дома на П.А.Т. от Тополовград. Дадена й е възможност за обжалване пред ЯОС.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 4, 2016 13:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.