Вкараха в ареста турчин, пренасял прекурсори

Сакар нюз
От Сакар нюз август 11, 2017 11:56

Вкараха в ареста турчин, пренасял прекурсори

Окръжна прокуратура -Хасково, внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Серхан Б., на 42 г., турски гражданин. Той е привлечен като обвиняем за това, че без разрешително пренесъл през границата на България прекурсори, което е престъпление по чл. 242 ал. 3 предл. 1 от Наказателния кодекс.
Криминалистите са установили, че на 3 август 2017 г., около 19,00 часа, на ГКПП – Капитан Андреево, на трасе „Входящи автомобили“ от Турция е пристигнал лек автомобил, марка „Пежо“,  управляван от Серхан Б. По метода „анализ на риска“ превозното средство е било селектирано за щателна митническа проверка. При нея митническите служители открили в естествените кухини в багажното отделение укрити 20 найлонови пликове, пълни с насипни бели таблетки. От извършения на място полеви наркотест установили, че таблетките съдържат псевдоефедрин – прекурсор за производство на амфетамини.
Установено е, че общото тегло на таблетките псевдоефердин е 11,180 кг на обща стойност 7 826 лева. Лекият автомобил, с който е извършено нарушението, е бил задържан.
Разследването по досъдебното производство се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 11, 2017 11:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама