Вкараха в ареста турчин, пренасял прекурсори

Сакар нюз
От Сакар нюз август 11, 2017 11:56

Вкараха в ареста турчин, пренасял прекурсори

Окръжна прокуратура -Хасково, внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Серхан Б., на 42 г., турски гражданин. Той е привлечен като обвиняем за това, че без разрешително пренесъл през границата на България прекурсори, което е престъпление по чл. 242 ал. 3 предл. 1 от Наказателния кодекс.
Криминалистите са установили, че на 3 август 2017 г., около 19,00 часа, на ГКПП – Капитан Андреево, на трасе „Входящи автомобили“ от Турция е пристигнал лек автомобил, марка „Пежо“,  управляван от Серхан Б. По метода „анализ на риска“ превозното средство е било селектирано за щателна митническа проверка. При нея митническите служители открили в естествените кухини в багажното отделение укрити 20 найлонови пликове, пълни с насипни бели таблетки. От извършения на място полеви наркотест установили, че таблетките съдържат псевдоефедрин – прекурсор за производство на амфетамини.
Установено е, че общото тегло на таблетките псевдоефердин е 11,180 кг на обща стойност 7 826 лева. Лекият автомобил, с който е извършено нарушението, е бил задържан.
Разследването по досъдебното производство се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 11, 2017 11:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.