Вицепрезидентът Йотова бе гост за Деня на Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 27, 2017 12:31

Вицепрезидентът Йотова бе гост за Деня на Тополовград

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 22 /26 май – 1 юни 2017

Свързани публикации

Вицепрезидентът Илияна Йотова бе гост в сакарския град за Празника на Тополовград.
На 24 май, който е двоен празник за тополовградчани, тя заедно с официални лица от местната управа и директора на училището най-напред посети НУ „Св. Св. Кирил и Методий”, където се срещна с учители, ученици и много хора ,събрали се в двора на училището. След това вицепрезидентът поздрави учениците и колектива на училището с празника, пожела им все така да бъдат сред първите в образованието и просветата и си направи обща снимка с тях. Веднага след това госпожа Йотова се включи в празничното шествие, посветено на Деня на Българската просвета и култура и славянската писменост по главната улица „България” до площад „Освобождение” пред сградата на Общината. Там се състоя тържеството по случай двойния празник, издигнато бе националното знаме на страната под звуците на химна, изпълнен от малката ученичка Лили Личева, от изявени дейци на просветата и културата от общината.
Слово произнесе зам.-кметът на общината Маргарита Георгиева. На трибуната се качи и вицепрезидентът, госпожа Йотова, която поздрави местните хора за националния и за местния празник с пожелания за по-добри дни за общината и страната и това да продължава винаги и занапред.
На тържеството бяха връчени награди на изявени просветни и културни дейци от общината за приноса за развитието на просветата и културата. Обявени бяха и новите почетни граждани на Тополовград. Деца и ученици изнесоха кратка програма за присъстващите, а накрая се зави и право българско хоро, на което се хвана и г-жа Йотова.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 27, 2017 12:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 905 875 преглеждания