Винопроизводители ще предложат продукцията си на Трифон Зарезан

Милена Митева
От Милена Митева февруари 11, 2019 09:30

Винопроизводители ще  предложат продукцията  си на Трифон Зарезан

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #5/134, 8-14 февруари 2018 г.

Свързани публикации

Винопроизводители ще предложат за дегустация част от продукцията си на Трифон Зарезан в Харманли. Празникът ще бъде на 10 февруари, неделя, в местността Трифончето, съобщават от Общината. От програмата, която са публикували на Фейсбук страницата си, става ясно, че за настроението на гостите ще се погрижат местни самодейци. Мото клуб „Чакалите“ са подготвили игри и забавления за публиката.
За празника на лозари, винари и градинари ще пристигне Негово Високопреосвещенство старозагорският митрополит Киприан заедно със своя хор от свещеници, които ще отслужат Божествена света литургия. Предвидено е тя да започне в 9:00 часа в храм „Св. Трифон“.
Ритуалното зарязване на лозе ще се извърши два часа по-късно, след което ще бъде осветен курбан и даден за здраве и благоденствие на жителите на Харманли.
За събитието е осигурен безплатен превоз за всички желаещи да се включат в него. Автобусът ще се движи по маршрут: Динковия магазин – Пътното – Пощата – Болницата – местността Трифончето. Тръгването е от спирка Динков магазин в 10:00 часа.

снимка: framar.bg

Милена Митева
От Милена Митева февруари 11, 2019 09:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама