„Вила Ямбол“ спечели рекорден брой награди от „Винария 2016“

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 28, 2016 18:47

„Вила Ямбол“ спечели рекорден брой награди от „Винария 2016“

Акценти

  • През последните 5 години "Вила Ямбол" печели 4 златни ритона от „Винария”

Свързани публикации

„Вила Ямбол“ спечели най-голям брой отличия от „Винария 2016“ – Златен ритон, пет златни медала за вина и един сребърен за Стралджалска мускатова ракия.

Златен ритон бе даден за младото вино от реколта 2015 „Villa Yambol Merlot”. Пробата му е оценена от международното жури на „Винария 2016“ с над 90 точки по 100-балната система.

През последните 5 години марката печели 4 златни ритона от „Винария”, пробата от миналогодишната гроздоберна кампания също донесе на екипа на „Вила Ямбол“ най-престижното отличие.

Общо 2 проби на червени вина, по едно бяло и розе и на 3 ракии представи компанията тази година на конкурса, предшестващ „Винария“. „60% от червените ни вина, представени за дегустация, са отличени от международното жури със златен медал“, каза изпълнителният директор на „Вила Ямбол“ инж. Красимир Аврамов и уточни, че три от червените вина от стари реколти са останали за предегустация за Златен ритон. Според него това е огромен успех за целия екип на компанията.

„Толкова хубави вина на „Винария“ не е имало от 10 години“, коментира той, който повече от 15 години е член на журито, което оценява пробите на вина, ракии и винено бренди в конкурса за „Винария“. „Тази година определено Градът на виното привлича лозаро-винарския бранш и имиджът му се харесва от гилдията“, посочи енологът.

Снимка: Винария

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 28, 2016 18:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.