Ветеран се окичи с три медала след Балканиада в Словения

Милена Митева
От Милена Митева октомври 13, 2018 12:53

Ветеран се окичи с три медала след Балканиада в Словения

С три медала от Балканиада по лека атлетика за ветерани се завърна Кольо Налбантов от Харманли Състезанието се състоя в края на месец септември в град Целе, Словения. Спортистът от Града на Белоногата се окичи с два сребърни и един бронзов медал в надпреварата във възраст 70 – 75 години.
След като пробяга разстоянието от 200 метра за 30,84 сек, той застана на втората стълбица и развя националния флаг при награждаването му. На тази дисциплина спортистът бе изпреварен от грък.
Амбициозният атлет завоюва бронзов медал на 100 метра. Той преодоля разстоянието за 14,53 сек. Секунди преди него финишираха грък и словенец. Конкуренция в тези две дисциплини му бяха девет спортисти.
При щафетно бягане представянето му бе за сребро.
Подготовката за състезанието на атлета започна четири месеца по-рано. Той не е доволен от представянето си, защото амбицията му е да стане шампион. Като минус господин Налбантов отчита 26-часовото си пътуване до Словения.
За да представи себе си и град Харманли, финансово помогнаха Община Харманли, Ротари клуб, сдружение „Бизнесът за Харманли“, Валентин Митев и Георги Желев, приятели на спортиста, за което той изказва благодарности. „Искам да благодаря и на треньора Димитър Карамфилов, който допринесе за подготовката ми за надпреварата“, допълни спортистът.
В Балканския шампионата по лека атлетика за ветерани се състезаваха 600 участници от 11 държави. Представителите от България бяха 76.
Следващото състезание на което лекоатлета – ветеран ще се съревновава ще бъде в Истанбул.

През юни спортистът взе две първи места на Държавно първенство.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 13, 2018 12:53
Напиши коментар

2 коментара

 1. Николинка Каравасилева октомври 14, 17:21

  БРАВО БАТЕ НАПРЕД И НАГОРЕ.

  Отговори на този коментар
 2. Николинка Каравасилева октомври 14, 17:20

  БРАВО БАТЕ ПРОДЪЛЖАВАЙ НАПРЕД И НАГОРЕ НИЕ СМЕ С ТЕБ.

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

 • 9 110 041 преглеждания