Великденския базар в Харманли – с по-голям успех от миналата година

Милена Митева
От Милена Митева май 3, 2016 08:52

Великденския базар в Харманли –  с по-голям успех от миналата година

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 17/651, година XIV, 28 април-5 май 2016

Свързани публикации

На Великденския базар в Харманли, тази година бе събрана сумата от 1997,50 лева. Това стана ясно, след като директорите на детските заведения, които участваха, съобщиха размера на приходите от него.
През тази година общото постъпление се е увеличило с 284 лева повече от предходната.
От изложените за продаване продукти на ЦДГ “Детски свят“, касата на детското заведение се увеличава със сумата от 750 лева, Това е с 50 лева повече от тези през 2015-та. От тази сума ще се приспаднат парите за материалите. Директорът Мария Желязкова обясни, че всяка една от групите е продавала индивидуално своите продукти, така както и през миналите години и затова със събраните средства всяка една от тях ще вземе решение какво да закупи за децата.
„В ОДЗ „Ален мак“ постъплението от инициативата е 426 лева“, съобщи Мелихан Чолева – директор на заведението. Тази сума е с 201 лева по-малко от предходната, но ще бъде оползотворена за нуждите на децата в нея. През изминалите години със събраните пари бяха ушити облекла за празниците на децата.
В ОДЗ „Пролет“ от мероприятието бяха събрани 821,50 лева. „Сумата ще постъпи в настоятелството и с нея евентуално ще бъдат закупени олекотени завивки на децата“, сподели Валентина Добрева – директор на ОДЗ-то. „Щастливи сме, че дори хора, които нямат връзка с детската градина, дойдоха, разгледаха и закупиха от нещата ни“, допълни тя. Сумата, която тази година ОДЗ „Пролет“ събра е с 235,50 повече от 2015-та година.
От подобна инициатива през изминалите години в детското заведение бяха направени дървени пергули за децата и бе закупена изкуствена трева.
Благотворителната изложба-базар се състоя през изминалата събота, 23 април.

Първоначалната идея на организаторите беше базарът да бъде само с кулинарни продукти. В последствие решението се промени и до него бяха допуснати и ръчно изработени великденски украшения и сувенири.
Инициативните родители, разполагащи с повече свободно време сами приготвиха изделията за мероприятието. Останалите, за да не останат безучастни закупиха готови китайски сувенири от „Магазините по левче“ на високи цени, които бяха препродадени на по-ниски.

Милена Митева
От Милена Митева май 3, 2016 08:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 261 599 преглеждания