Великденски събор се проведе за шести път в село Хлябово

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 2, 2019 14:49

Великденски събор се  проведе за шести път  в село Хлябово

По Великден в село Хлябово се събраха гости от близо и далеч. По утвърдена вече традиция съборът започна от предния ден, преди Великден – събота. Празненството започна надвечер, като с приветствие към местните хора и техните многобройни гости се обърна секретаря на местното читалище Дафина Стоянова. След това започна и веселието, като за това се погрижиха музикантите и солистите от оркестър „Хебър“. Хора се виха до късно вечерта, която завърши с празнични илюминации и фойерверки. На самия Великден празненството продължи, като преди неговото начало много местни хора и гостите им посетиха храма „Свети Георги“ в чест на големия християнски празник.
След това от 10,00 до 13,00 часа отново се виха хора на площада, на който се бяха насъбрали много хора, да се срещнат с познати и приятели, дошли от близо и далеч. Те бяха приветствани от председателя на настоятелството на читалището Детелина Колева.
За доброто настроение на хлябовци и гости този ден се грижиха музиканти и солисти от оркестър „Елхово“, а първото хоро поведе кметът на селото.
Много атракции, сергии, веселба и забавления за малки и големи имаше през двата дни на площада в селото. Дали поради многото почивни дни или заради утвърдената традиция, но тази година много хора се събраха в селото и възползвайки се от хубавото време станаха съучастници в един хубав празник.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 2, 2019 14:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 144 924 преглеждания