Великденски събор се проведе за шести път в село Хлябово

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 2, 2019 14:49

Великденски събор се  проведе за шести път  в село Хлябово

По Великден в село Хлябово се събраха гости от близо и далеч. По утвърдена вече традиция съборът започна от предния ден, преди Великден – събота. Празненството започна надвечер, като с приветствие към местните хора и техните многобройни гости се обърна секретаря на местното читалище Дафина Стоянова. След това започна и веселието, като за това се погрижиха музикантите и солистите от оркестър „Хебър“. Хора се виха до късно вечерта, която завърши с празнични илюминации и фойерверки. На самия Великден празненството продължи, като преди неговото начало много местни хора и гостите им посетиха храма „Свети Георги“ в чест на големия християнски празник.
След това от 10,00 до 13,00 часа отново се виха хора на площада, на който се бяха насъбрали много хора, да се срещнат с познати и приятели, дошли от близо и далеч. Те бяха приветствани от председателя на настоятелството на читалището Детелина Колева.
За доброто настроение на хлябовци и гости този ден се грижиха музиканти и солисти от оркестър „Елхово“, а първото хоро поведе кметът на селото.
Много атракции, сергии, веселба и забавления за малки и големи имаше през двата дни на площада в селото. Дали поради многото почивни дни или заради утвърдената традиция, но тази година много хора се събраха в селото и възползвайки се от хубавото време станаха съучастници в един хубав празник.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 2, 2019 14:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.