Великденски празници за трета година в село Хлябово

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 12, 2016 11:29

Великденски празници за трета година в село Хлябово

Акценти

  • Сакарско ехо, брой 18/1505, година LXXXI, година XIV, 6-12 май2016

Свързани публикации

Свикнаха вече хората с двудневните празници и веселие по Великден в тополовградското село Хлябово и с нетърпение ги очакват. И кмета на селото Янко Богданов не ги разочарова и тази пролет, като за трета поредна година организира за своите съселяни и техните гости Великденски празници в Хлябово. Този път имаше и Великденска литургия в местния храм „Свети Георги”, отслужена от йеромонах Амвросий. На 30 април на площада пред кметството още в ранния следобед деца изпълниха с глъч и смях люлките на детската площадка, а вечерта музикантите от оркестър „Елхово” до късно веселиха хлябовци и техните гости.
Вечерта на 30 април имаше илюминации, фойерверки, светещи балони, които полетяха в небето над селото за радост най-вече на децата.
На самия Великден, 1 май, кметът с помощта на многобройните спонсори беше осигурил за всички козунаци и много други сладкарски изделия. Събралите се на площада много хора се насладиха на прекрасната програма на фолклорен ансамбъл ”Тунджа” от Ямбол. А когато настана време за хорото, хлябовци и гости не чакаха специални покани, а се разиграха така, както само те могат да го правят, особено когато оркестърът засвири много обичаното тук „Щер Кольовото”. Истинско удоволствие бе да гледаш хванатите по специфичния начин с кръстосани ръце малки и големи, млади и стари играчи, които се веселяха от сърце.
Поздравление и в двата дни към местните жители и техните гости от името на кметството отправи секретарят на местното читалище Дафина Недялкова.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 12, 2016 11:29
Напиши коментар

1 Коментар

Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 267 502 преглеждания