Възрастни и лица с увреждания ще се възползват от нова услуга

Милена Митева
От Милена Митева юни 28, 2019 09:38

Възрастни и лица с увреждания ще се възползват от нова услуга

Нова социална услуга ще стартира в община Харманли от началото на месец септември, съобщават от общината.
Името на проекта е „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Харманли“. Дейностите му са предназначени за хора с увреждания и възрастни. На тях ще им бъдат предоставяни почасови мобилни здравно-социални услуги в домашна среда от екип от специалисти по здравни и социални дейности.
Целта на проекта е лица с увреждания на възраст над 18 г., възрастни хора над 65 години, такива с валидно експертно решение на ТЕЛК, или с хронични заболявания, нуждаещи се от продължително наблюдение и здравна грижа, както и хора, претърпели оперативна интервенция и след хоспитализация да получават социална, здравна и психологическа подкрепа у дома си.
Назначените екипи ще извършват провеждане на назначено лечение, поставяне на инжекции, сменяне на превръзки, поддържане на лична хигиена, оказване на помощ при хранене, административна помощ и други.
Всеки потребител ще има възможност да получи до 2 часа на ден интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда. За целта ще бъдат назначени 10 домашни помощници на пълен работен ден и 3 медицински специалисти на 4 часа, координатор диспечер и психолог.
„Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Харманли“, който се реализира с безвъзмездна финансова помощ от Европейския социален фонд, е на стойност от 178 312,63 лева.

Заявления за кандидат – потребителите и за кандидатите за работа ще се подават поетапно в Информационния център към ОбА. За координатор диспечер и психолог документи се приемат до 28 юни 2019г. включително.
Заявленията за кандидат-потребителите могат да бъдат подавани от месец юли, а документите за длъжностите домашен помощник, медицински работник и шофьор ще бъдат приемани от месец август.

Милена Митева
От Милена Митева юни 28, 2019 09:38
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Диана юни 28, 11:08

    За селата в общината важи ли тази услуга.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 126 249 преглеждания