Възрастни и лица с увреждания ще се възползват от нова услуга

Милена Митева
От Милена Митева юни 28, 2019 09:38

Възрастни и лица с увреждания ще се възползват от нова услуга

Нова социална услуга ще стартира в община Харманли от началото на месец септември, съобщават от общината.
Името на проекта е „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Харманли“. Дейностите му са предназначени за хора с увреждания и възрастни. На тях ще им бъдат предоставяни почасови мобилни здравно-социални услуги в домашна среда от екип от специалисти по здравни и социални дейности.
Целта на проекта е лица с увреждания на възраст над 18 г., възрастни хора над 65 години, такива с валидно експертно решение на ТЕЛК, или с хронични заболявания, нуждаещи се от продължително наблюдение и здравна грижа, както и хора, претърпели оперативна интервенция и след хоспитализация да получават социална, здравна и психологическа подкрепа у дома си.
Назначените екипи ще извършват провеждане на назначено лечение, поставяне на инжекции, сменяне на превръзки, поддържане на лична хигиена, оказване на помощ при хранене, административна помощ и други.
Всеки потребител ще има възможност да получи до 2 часа на ден интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда. За целта ще бъдат назначени 10 домашни помощници на пълен работен ден и 3 медицински специалисти на 4 часа, координатор диспечер и психолог.
„Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Харманли“, който се реализира с безвъзмездна финансова помощ от Европейския социален фонд, е на стойност от 178 312,63 лева.

Заявления за кандидат – потребителите и за кандидатите за работа ще се подават поетапно в Информационния център към ОбА. За координатор диспечер и психолог документи се приемат до 28 юни 2019г. включително.
Заявленията за кандидат-потребителите могат да бъдат подавани от месец юли, а документите за длъжностите домашен помощник, медицински работник и шофьор ще бъдат приемани от месец август.

Милена Митева
От Милена Митева юни 28, 2019 09:38
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Диана юни 28, 11:08

    За селата в общината важи ли тази услуга.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.