Възпитаници на ОДЗ „Пролет“ рецитираха стихове в библиотеката за Деня на будителите

Милена Митева
От Милена Митева ноември 6, 2015 11:12

Възпитаници на ОДЗ „Пролет“ рецитираха стихове  в библиотеката за Деня на будителите

Възпитаници на ОДЗ „Пролет“ – Харманли, рецитираха стихове в градската библиотека, в Деня на народните будители – 1 ноември. Заради провеждането на втория тур на местните избори в града и почивния неделен ден, мероприятието на децата се състоя на 3 ноември, вторник.
Прекрачвайки прага на библиотеката в Културния център, децата от предучилищните групи бяха изумени от хилядите книги. Те нямаха търпение да ги разгледат, а най-щастлив от това бе домакинът на извора на знания Таня Петрова.
Любезно посрещнати, бъдещите първокласници от група „Мики Маус“ и „Делфини“ искаха да се похвалят, че знаят стихове на будни български писатели. Те декламираха мъдри слова на велики будители повече от половин час, с чувство за гордост. Доказаха, че книгата е техен приятел, а заветите на творците от миналото са достигнали до тях, въпреки че са само на 6 години.
След като приключи рециталът, госпожа Петрова разказа на гостите си, че всеки може да посещава библиотеката. Тя обясни колко са на брой книгите в нея, както и защо е полезно да се чете. За да ги заинтригува към четивата с привлекателни корици, тя им задаваше гатанки, на които децата с радост отговаряха. Малчуганите чуха и приказката за „Маша и мечокът“, а след това споделиха, че е приятно и забавно да са на гости на библиотеката. Обещаха да я посетят отново, както и да не спират да губят интерес към четивата.
Накрая на срещата госпожа Петрова сподели, че е щастлива от присъствието на толкова малки деца на това ценно място. Тя подари картинка за оцветяване на всяко дете и по една книжка на двете групи, за да се забавляват в детската градина, съхранявайки само хубави впечатления от срещата.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 6, 2015 11:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.