Възпитаници на ОДЗ „Пролет“ рецитираха стихове в библиотеката за Деня на будителите

Милена Митева
От Милена Митева ноември 6, 2015 11:12

Възпитаници на ОДЗ „Пролет“ рецитираха стихове  в библиотеката за Деня на будителите

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 41/642, година XIII, 6-12 ноември 2015

Свързани публикации

Възпитаници на ОДЗ „Пролет“ – Харманли, рецитираха стихове в градската библиотека, в Деня на народните будители – 1 ноември. Заради провеждането на втория тур на местните избори в града и почивния неделен ден, мероприятието на децата се състоя на 3 ноември, вторник.
Прекрачвайки прага на библиотеката в Културния център, децата от предучилищните групи бяха изумени от хилядите книги. Те нямаха търпение да ги разгледат, а най-щастлив от това бе домакинът на извора на знания Таня Петрова.
Любезно посрещнати, бъдещите първокласници от група „Мики Маус“ и „Делфини“ искаха да се похвалят, че знаят стихове на будни български писатели. Те декламираха мъдри слова на велики будители повече от половин час, с чувство за гордост. Доказаха, че книгата е техен приятел, а заветите на творците от миналото са достигнали до тях, въпреки че са само на 6 години.
След като приключи рециталът, госпожа Петрова разказа на гостите си, че всеки може да посещава библиотеката. Тя обясни колко са на брой книгите в нея, както и защо е полезно да се чете. За да ги заинтригува към четивата с привлекателни корици, тя им задаваше гатанки, на които децата с радост отговаряха. Малчуганите чуха и приказката за „Маша и мечокът“, а след това споделиха, че е приятно и забавно да са на гости на библиотеката. Обещаха да я посетят отново, както и да не спират да губят интерес към четивата.
Накрая на срещата госпожа Петрова сподели, че е щастлива от присъствието на толкова малки деца на това ценно място. Тя подари картинка за оцветяване на всяко дете и по една книжка на двете групи, за да се забавляват в детската градина, съхранявайки само хубави впечатления от срещата.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 6, 2015 11:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.