Вазовци участваха в първата лагер – школа „IT Знайко Robo Camp” по време на ваканцията си

Ива Вангелова
От Ива Вангелова август 4, 2017 11:47

Вазовци участваха в първата лагер – школа „IT Знайко Robo Camp” по време на ваканцията си

Традицията за школата „IT Знайко ваканция“ за учениците от ОУ „Иван Вазов“ – Харманли, и това лято беше продължена. Двадесет и пет деца, с ръководители Росица Петкова и Магдалена Гочева, решиха да предпочетат различния лагер. В продължение на седем дни, от 23 до 29 юли, те се насладиха на красотата и прохладата на Родопите в уютния реновиран Еко-хотел „Здравец“.
Програмата на лагера ежедневно съдържа разнообразни занимания за обучение и отдих.
„Можем да се похвалим, че ние бяхме участниците в първата лагер – школа „IT Знайко Robo Camp”, с акцент обучение по моделиране, програмиране и роботика“, сподели Росица Петкова. „Това предизвика огромен интерес и ентусиазъм сред децата. Най-малките се учиха да създават компютърни рисунки, които са част от самостоятелни проекти, включващи картинки, звук и анимации. Всички групи се занимаваха с построяването на LEGO робот и неговото програмиране за определени дейности, но според възможностите си“, допълни тя.
Моделирането бе съобразено с въведения учебен предмет компютърно моделиране, а обучението се е водило от екип доказани педагози в своята област.
Във времето отделено за отдих учениците бяха разделени на екипи, като реализираха разнообразни творчески и екипни задачи, спортни занимания, игри сред природата, развиване на скаутски умения – „На лов в гората“, построяване на палатков лагер, разучаване на различни танци, изпълняване на интересни мисии.
Ежедневно децата посещаваха плувния басейн.
Най-нетърпеливото очакване бяха лагерните тематични вечери: кино с пижамено парти, „Най-щура прическа“, вечер на талантите, лагерен огън с много песни и танци, дискотеки. Всички те се провеждаха под ръководството на уникалните, сърцати млади аниматори Иван, Ивайло, Димона и Симона, станали любимци на малки, големи и още по-големи.
По смелите и търсачите на силни усещания повдигнаха адреналина си, преминавайки препятствия по въжената линия.
Много емоции предизвика и разходката с коне.
Знайковците посетиха и музея на авиацията в Крумово, където разгледаха експозицията и се запознаха с историята и настоящето на българското въздухоплаване.
В последния ден всеки участник в лагера получи сертификат за преминал обучение в лагер-школата по програмата „IT Знайко Robo Camp”, по инициатива на „Образование и технологии“ и Майкрософт, България, разработена от екип учени от университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас.
„Както на посрещането, така и на закриването на лагера бяхме поздравени от организаторите, под ръководството на доц. д-р Красимира Димитрова, ръководител на проекта“, обясни госпожа Петкова.
Като всяка година, на този ден имаше усмивки, радостни сълзи и много селфита за спомен с приятели.
Тази година участниците в лагера бяха 90 ученици от 1 до 8 клас от София, Стара Загора, Бургас, Карлово, Калофер, Кюстендил, Разград и Харманли.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова август 4, 2017 11:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 918 721 преглеждания