Вазовци участваха в първата лагер – школа „IT Знайко Robo Camp” по време на ваканцията си

Ива Вангелова
От Ива Вангелова август 4, 2017 11:47

Вазовци участваха в първата лагер – школа „IT Знайко Robo Camp” по време на ваканцията си

Традицията за школата „IT Знайко ваканция“ за учениците от ОУ „Иван Вазов“ – Харманли, и това лято беше продължена. Двадесет и пет деца, с ръководители Росица Петкова и Магдалена Гочева, решиха да предпочетат различния лагер. В продължение на седем дни, от 23 до 29 юли, те се насладиха на красотата и прохладата на Родопите в уютния реновиран Еко-хотел „Здравец“.
Програмата на лагера ежедневно съдържа разнообразни занимания за обучение и отдих.
„Можем да се похвалим, че ние бяхме участниците в първата лагер – школа „IT Знайко Robo Camp”, с акцент обучение по моделиране, програмиране и роботика“, сподели Росица Петкова. „Това предизвика огромен интерес и ентусиазъм сред децата. Най-малките се учиха да създават компютърни рисунки, които са част от самостоятелни проекти, включващи картинки, звук и анимации. Всички групи се занимаваха с построяването на LEGO робот и неговото програмиране за определени дейности, но според възможностите си“, допълни тя.
Моделирането бе съобразено с въведения учебен предмет компютърно моделиране, а обучението се е водило от екип доказани педагози в своята област.
Във времето отделено за отдих учениците бяха разделени на екипи, като реализираха разнообразни творчески и екипни задачи, спортни занимания, игри сред природата, развиване на скаутски умения – „На лов в гората“, построяване на палатков лагер, разучаване на различни танци, изпълняване на интересни мисии.
Ежедневно децата посещаваха плувния басейн.
Най-нетърпеливото очакване бяха лагерните тематични вечери: кино с пижамено парти, „Най-щура прическа“, вечер на талантите, лагерен огън с много песни и танци, дискотеки. Всички те се провеждаха под ръководството на уникалните, сърцати млади аниматори Иван, Ивайло, Димона и Симона, станали любимци на малки, големи и още по-големи.
По смелите и търсачите на силни усещания повдигнаха адреналина си, преминавайки препятствия по въжената линия.
Много емоции предизвика и разходката с коне.
Знайковците посетиха и музея на авиацията в Крумово, където разгледаха експозицията и се запознаха с историята и настоящето на българското въздухоплаване.
В последния ден всеки участник в лагера получи сертификат за преминал обучение в лагер-школата по програмата „IT Знайко Robo Camp”, по инициатива на „Образование и технологии“ и Майкрософт, България, разработена от екип учени от университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас.
„Както на посрещането, така и на закриването на лагера бяхме поздравени от организаторите, под ръководството на доц. д-р Красимира Димитрова, ръководител на проекта“, обясни госпожа Петкова.
Като всяка година, на този ден имаше усмивки, радостни сълзи и много селфита за спомен с приятели.
Тази година участниците в лагера бяха 90 ученици от 1 до 8 клас от София, Стара Загора, Бургас, Карлово, Калофер, Кюстендил, Разград и Харманли.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова август 4, 2017 11:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.