Вазовци се посветиха на благотворителни каузи преди празниците

Милена Митева
От Милена Митева декември 28, 2015 13:44

Вазовци се посветиха на благотворителни  каузи преди празниците

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 48/645, година XIII, 24-7 декември 2015

Свързани публикации

Децата на ОУ „Иван Вазов“ – Харманли, се отдадоха на благотворителността преди празниците. Те сами организираха дарителски инициативи, които завършиха успешно преди ваканцията им да започне.
Първите две от тях – „Благотворителен базар“ и „Дари играчка на дете без играчка“, започнаха на 14 декември успоредно и приключиха на 23 декември, в последния им предпразничен учебен ден.
От Коледния базар възпитаниците на училището събраха сумата от 630 лв. Предстои Педагогическият съвет и Ученическият парламент да решат на кого да се дарят средствата.
Продуктите за базара бяха изработени от самите деца и с помоща на техните учители и възпитатели и най-активното участие на учителката по домашен бит и техника – Румяна Русева. Педагогът от училището сподели, че децата са се старали много в изработването на коледните сувенирите, картички и украшения, като са майсторили в продължение на няколко учебни часа. На базара се продават и много кулинарни изкушения, приготвени от майки, баби и учителки.

За инициативата „Дари играчка на дете без играчка“, по идея на учители от Помощното училище, учениците вазовци донесоха свои играчки, които да бъдат дарени на техни връстници. След като приключи кампанията, около 10 големи чувала с играчки заминаха за ПУИ “П. Р. Славейков“ – Харманли.
Каузите на децата от училището не приключиха с това. Група момичета от 7а клас продължиха инициативата от миналата Коледа и Патронния празник и “Надежда за Саня”. Този път те включиха и връстниците си от СОУ “Неофит Рилски”.
Дарителската кампания “Надежда за Саня” набира все повече сила. След вазовци тя бе последвана от “Бизнесът за Харманли”. Сега се включиха и ученици от гимназията, отделно 11а клас се включиха в инициативата с пари, които са получили за тях от анонимен дарител. Не останаха безучастни и колектива на ОДЗ “Пролет” и магазин “Автограф”.

Милена Митева
От Милена Митева декември 28, 2015 13:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.