Вазовци – с първо и трето място в страната на “IT Знайко+”

Сакар нюз
От Сакар нюз май 5, 2016 07:43

Вазовци – с първо и трето място в страната на “IT Знайко+”

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 17/651, година XIV, 28 април-5 май 2016

Свързани публикации

Вазовските айтизнайковци отново заеха най-високите места на Националното състезание „Знайко+“. То се проведе в периода 15 – 17 април в с. Рибарица. Финалът събра най-добрите ученици от страната в групата от 5. до 8. клас, класирани в А и В група. ОУ „Иван Вазов“ – Харманли, участва с два отбора, в които са: Габриела Гочева, Боголюба Живкова, Елеонора Георгиева, Николета Владимирова и Тончо Борисов от 5. клас и Габриела Колева, Тиана Димитрова, Жоро Светославов и Николай Живков от 6. клас. Техен ръководител бе Милена Георгиева – учител по математика и ИТ. За състезанието тя сподели: “Всяка година битката за първите места става все по-оспорвана. Децата показват невероятна фантазия и високи технически умения в информационните технологии. В тази конкурентна среда Вазовци се представиха достойно – екипът от 5-ти клас завоюва първото място, а шестокласниците станаха трети. За екипа от шести клас това е повторен успех – миналата година бяха на първо място. Най-голяма бе радостта на Боголюба и Николета, които за пръв път са на Национален кръг и представянето им беше блестящо.“
По традиция състезанието е съпътствано с много игри и забавления. Втората вечер е било голямото парти. За него е имало определен дрескод. Момичетата са били в дрехи на точки, а момчетата – облечени като Чарли Чаплин. Вазовските момичета са били облечени в еднакви костюми и са изпълнили танца „Ретро рок“, с който са взривили публиката.
Състезанието IT „Знайко+“ е много обичано от децата, защото освен да премерят сили и знания, те се забавляват и намират нови приятели от цялата страна. Въпреки огромния труд, който полагат за участието си в състезанието, децата още отсега правят планове за следващата година.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 5, 2016 07:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.