Вазовци – с първо и трето място в страната на “IT Знайко+”

Сакар нюз
От Сакар нюз май 5, 2016 07:43

Вазовци – с първо и трето място в страната на “IT Знайко+”

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 17/651, година XIV, 28 април-5 май 2016

Свързани публикации

Вазовските айтизнайковци отново заеха най-високите места на Националното състезание „Знайко+“. То се проведе в периода 15 – 17 април в с. Рибарица. Финалът събра най-добрите ученици от страната в групата от 5. до 8. клас, класирани в А и В група. ОУ „Иван Вазов“ – Харманли, участва с два отбора, в които са: Габриела Гочева, Боголюба Живкова, Елеонора Георгиева, Николета Владимирова и Тончо Борисов от 5. клас и Габриела Колева, Тиана Димитрова, Жоро Светославов и Николай Живков от 6. клас. Техен ръководител бе Милена Георгиева – учител по математика и ИТ. За състезанието тя сподели: “Всяка година битката за първите места става все по-оспорвана. Децата показват невероятна фантазия и високи технически умения в информационните технологии. В тази конкурентна среда Вазовци се представиха достойно – екипът от 5-ти клас завоюва първото място, а шестокласниците станаха трети. За екипа от шести клас това е повторен успех – миналата година бяха на първо място. Най-голяма бе радостта на Боголюба и Николета, които за пръв път са на Национален кръг и представянето им беше блестящо.“
По традиция състезанието е съпътствано с много игри и забавления. Втората вечер е било голямото парти. За него е имало определен дрескод. Момичетата са били в дрехи на точки, а момчетата – облечени като Чарли Чаплин. Вазовските момичета са били облечени в еднакви костюми и са изпълнили танца „Ретро рок“, с който са взривили публиката.
Състезанието IT „Знайко+“ е много обичано от децата, защото освен да премерят сили и знания, те се забавляват и намират нови приятели от цялата страна. Въпреки огромния труд, който полагат за участието си в състезанието, децата още отсега правят планове за следващата година.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 5, 2016 07:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 866 980 преглеждания