Вазовци – с 35-годишни традиции в ски обучението

Милена Митева
От Милена Митева февруари 12, 2016 11:25

Вазовци – с 35-годишни традиции  в ски обучението

За 35-та поредна година деца от ОУ “Иван Вазов“, Харманли, карат ски през зимната ваканция, като 20 от тях на Мальовица. И тази година традицията на училището бе спазена и на 30 януари група от 80 човека, сред които деца, родители и учители, отпътуваха за модулното обучение по ски в Централна планинска школа (ЦПШ) “Христо Проданов”.
„Целта на модула е децата да се научат да карат ски и да усъвършенстват уменията си в белия спорт“, обясни Диляна Влаева – учител по физическо възпитание и спорт в училището.
Обучението е организирано на три етапа в зависимост от възможностите на децата – начално, задълбочено и ниво на усъвършенстване. Трупането на знания се осъществява под ръководството на три ски учители. Начинаещите 20 деца бяха под дръзкото ръководството на Диляна Влаева. С децата от другите две групи се занимаваха Петя Зайчева и Йорданка Христова. Групата бе придружена и от учителите Румяна Петкова и Виолета Йорданова и медицинското лице Кръстина Димитрова.
„В продължение на 6-те дни децата успяха да се научат да карат ски и да натрупат още умения. Последния ден всички преминаха през изпит, на който получиха дипломи според уменията, които показаха“, споделя Диляна Влаева.
Тя допълни, че най-малката скиорка от групата е 6-годишната Дария Гочева. Сподели още, че първокласниците от групата са само двама – Габриела Христова и Васил Маргаритов. Госпожа Влаева не скри възхищението си от Пламен Христов, Иван Живков, Мария Камберова, Дейвид Славов, Томи Димитров, Митко Стаматов, Мирослав Николаев, Деси Зайчева и Пламена Панайотова от групата на второкласниците, които са се представили много добре на ски обучението. Третокласниците – Саня Василева, Мирослав Николаев и Митко Стаматов и четвъртокласникът Явор Братанов също са усъвършенствали много уменията си. Като най-добри от група тя определи Марио Станимиров, Михаил Димов, Габриела Гочева и Тияна Димитрова. Отличните им ски умения се дължат на това, че те няколко години по ред се усъвършенстват, като проявяват постоянство и упоритост.
Почивката на децата не премина само в каране на ски. За всяка вечер г-жа Петкова и г-жа Йорданова бяха подготвили различни прояви. Много активна в организацията на вечерните занимания бе петокласничката Габриела Гочева. В една от тях бе подготвила караоке-изненада за харманлийската група.
Последната вечер от зимния отдих на Мальовица бе посветена на танците и завърши с фойерверки. Те бяха подготвени от бащата на Габи – д-р Милко Гочев.
За най-добра танцова двойка бе определена тази на Дария Гочева и Никола Гочев, които получиха купа от публиката, която ги оцени на най-високото място.
Госпожа Влаева е щастлива от факта, че зимният отдих е преминал без инциденти и сподели: „На 1 760 метра няма вируси. Всички отидохме и се върнахме живи и здрави. Благодаря на Бог и на целия екип за всеотдайността и отговорността към обучението и отдиха на децата.“

Милена Митева
От Милена Митева февруари 12, 2016 11:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама