Вазовци – с 35-годишни традиции в ски обучението

Милена Митева
От Милена Митева февруари 12, 2016 11:25

Вазовци – с 35-годишни традиции  в ски обучението

За 35-та поредна година деца от ОУ “Иван Вазов“, Харманли, карат ски през зимната ваканция, като 20 от тях на Мальовица. И тази година традицията на училището бе спазена и на 30 януари група от 80 човека, сред които деца, родители и учители, отпътуваха за модулното обучение по ски в Централна планинска школа (ЦПШ) “Христо Проданов”.
„Целта на модула е децата да се научат да карат ски и да усъвършенстват уменията си в белия спорт“, обясни Диляна Влаева – учител по физическо възпитание и спорт в училището.
Обучението е организирано на три етапа в зависимост от възможностите на децата – начално, задълбочено и ниво на усъвършенстване. Трупането на знания се осъществява под ръководството на три ски учители. Начинаещите 20 деца бяха под дръзкото ръководството на Диляна Влаева. С децата от другите две групи се занимаваха Петя Зайчева и Йорданка Христова. Групата бе придружена и от учителите Румяна Петкова и Виолета Йорданова и медицинското лице Кръстина Димитрова.
„В продължение на 6-те дни децата успяха да се научат да карат ски и да натрупат още умения. Последния ден всички преминаха през изпит, на който получиха дипломи според уменията, които показаха“, споделя Диляна Влаева.
Тя допълни, че най-малката скиорка от групата е 6-годишната Дария Гочева. Сподели още, че първокласниците от групата са само двама – Габриела Христова и Васил Маргаритов. Госпожа Влаева не скри възхищението си от Пламен Христов, Иван Живков, Мария Камберова, Дейвид Славов, Томи Димитров, Митко Стаматов, Мирослав Николаев, Деси Зайчева и Пламена Панайотова от групата на второкласниците, които са се представили много добре на ски обучението. Третокласниците – Саня Василева, Мирослав Николаев и Митко Стаматов и четвъртокласникът Явор Братанов също са усъвършенствали много уменията си. Като най-добри от група тя определи Марио Станимиров, Михаил Димов, Габриела Гочева и Тияна Димитрова. Отличните им ски умения се дължат на това, че те няколко години по ред се усъвършенстват, като проявяват постоянство и упоритост.
Почивката на децата не премина само в каране на ски. За всяка вечер г-жа Петкова и г-жа Йорданова бяха подготвили различни прояви. Много активна в организацията на вечерните занимания бе петокласничката Габриела Гочева. В една от тях бе подготвила караоке-изненада за харманлийската група.
Последната вечер от зимния отдих на Мальовица бе посветена на танците и завърши с фойерверки. Те бяха подготвени от бащата на Габи – д-р Милко Гочев.
За най-добра танцова двойка бе определена тази на Дария Гочева и Никола Гочев, които получиха купа от публиката, която ги оцени на най-високото място.
Госпожа Влаева е щастлива от факта, че зимният отдих е преминал без инциденти и сподели: „На 1 760 метра няма вируси. Всички отидохме и се върнахме живи и здрави. Благодаря на Бог и на целия екип за всеотдайността и отговорността към обучението и отдиха на децата.“

Милена Митева
От Милена Митева февруари 12, 2016 11:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.