„Вазовци” отново станаха шампиони в ученически игри

Милена Митева
От Милена Митева юни 22, 2017 10:15

„Вазовци” отново станаха шампиони в ученически игри

За осми път отборът на ОУ ”Иван Вазов” – Харманли, спечели купата от финалния турнир на Ученическите игри. Те се състояха на 10 и 11 юни на стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен и бяха за деца от 5-7 клас от учебната 2016 – 2017 година.
За този последен етап се класира отборът на момичетата от това училище, след като станаха първи на областния и на зоналния етапи.
В Сливен се състезаваха седем момичета, като само едно е в седми клас, пет са в шести и едно – в пети клас.
Най-много медали получи Анелия Асенова. Тя заслужи златно отличие на скок височина с резултат от 160 см. Към успехите си записа и два бронзови – в скок дължина, с лично постижение – 4,69 м, и спринт на 100 м, с което най-много допринесе за високия брой точки, класирал отбора на първо място в страната. Още точки за отборното класиране добави и петокласничката Стела Гешева. В скок на дължина тя зае пето място. Шестокласничката Иванина Иванова скочи 145 см на височина, където е с пети резултат.
На състезанието тимът им срещна училищни отбори от Сливен, Ямбол, Разград, Мездра, Кюстендил, Провадия, Пловдив, София и Мездра.
Това е осма шампионска титла за училището. Треньори на атлетките са Иван Еджиев и Димитър Карамфилов.
За десети път Харманли може да се гордее със спортните си кадри. Честта да държат купата на турнира две години имаха и възпитаници от СУ ”Неофит Рилски”, а осем – на ОУ ”Иван Вазов”.

Милена Митева
От Милена Митева юни 22, 2017 10:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.