Вазовци – най-добри в страната по информационни технологии

Милена Митева
От Милена Митева април 22, 2018 07:34

Вазовци – най-добри в страната  по информационни технологии

За осма поредна година възпитаници на ОУ ”Иван Вазов”, Харманли, спечелиха национално състезанието по информационни технологии – ИТ„Знайко”. Тази година и трите екипа, представили училището, (V, VI, VII клас) бяха класирани на първо място.
Успехът за възпитаниците на Милена Георгиева е изключителен, защото конкуренцията, която срещат, е все по-голяма. Във възрастовата група те се съревноваваха с над 20 отбора от цялата страна.
Екипите на „Иван Вазов” създадоха впечатляващи проекти. Отборът от 5 клас бе от пет деца – Ванеса, Гергана, Антон Ерен и Христена. Те работиха по темата „Супер герои”.
„В тяхната тема се разказваше за супер деца, които извършват различни подвизи в името на доброто, защитавайки хората”, сподели госпожа Георгиева.
Тимът от 6 клас бе в състав – София, Анджела, Михрибан и Симона. Тяхната разработка бе по темата „Неочаквана ваканция”. С проекта си те представиха момиче, което не учи и по цял ден играе ту с компютъра, ту с телефона.
Нейните родители не одобряват поведението й и решават да й дадат урок, като я пращат при баба й, за да се научи да се труди.
Поуката от историята разказана в проекта е, че трудът е променил момичето е започнало да се отнася към книгите почтително.
Седмокласниците Габриела, Боголюба, Елеонора и Николета също работиха по темата „Супер герои”. Те създадоха такива животни – агенти в тайната организация на животните, които непрекъснато имаха мисии с нестандартен характер. Спасяват животни от научни експерименти, които са пагубни за тях, намират откраднати деца. Този път героите им бяха във ваканция, но отново попаднаха в центъра на събитията. Проектът разказа как героите са в гробница на бог Сет в Египет и залавят крадци, които се опитват да отмъкнат съкровищата и даровете.
Творбите се отличават със супер оригиналност. Поуките от проектите и идеите заслужиха челни позиции в страната. Екипите разработиха идеите си за час и половина и ги защитиха пред комисия.
Тази година децата имаха само три дни подготовка за самото състезание”, сподели госпожа Георгиева – основен вдъхновител за високите постижения на вазовци.
В забавната част на състезанието децата имаха „Вечер на талантите”. Там отново показаха своя блясък. Подготвиха два танца, които показаха на публиката, която остана изумена от това, че децата са преобразени в супер героите от проектите си.

Милена Митева
От Милена Митева април 22, 2018 07:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама