Васил Сяров – кандидат за кмет от ГЕРБ: “Искам повече за Тополовград!”

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 5, 2015 09:52

Васил Сяров – кандидат за кмет от ГЕРБ:  “Искам повече за Тополовград!”

Акценти

  • Аз съм баща и искам моите деца да останат в родния си град, а не заради липсата на възможности да отлетят в ранна възраст от дома си
  • Щастлив съм наистина да споделя, че аз като кандидат за кмет на Тополовград имам пълната подкрепа на Димитър Николов, кмет на Бургас

Свързани публикации

Васил Сяров е роден в Тополовград на 9 януари 1971 година. Завършил е Лесотехническата академия в София. Щастливо женен повече от 15 години и е горд баща на две деца, които възпитава и отглежда в родния си град.
Занимава се с частен бизнес със строителни материали. Дългогодишен спонсор е на международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“ – Тополовград.
Тази година той се включва в предизборната надпревара като кандидат за кмет на общината, издигнат с пълно мнозинство от ПП ГЕРБ.

Господин Сяров, Вие сте от частния бизнес. Защо решихте да влезете в предизборната надпревара?

Това е моят град и искам той да се развива. Аз познавам хората тук, с част от тях работя, други са мои роднини, а да не говорим колко от тях приемам като приятели и като семейство. Най-общо казано, искам тук да се случват хубавите неща. Виждам как градове с по-малко възможности от Тополовград се разрастват, а при нас развитието е в застой. Виждам как се пропиляват възможности и един район с толкова славно миналото запада. Много проекти в полза на хората в общината могат да бъдат реализирани и нашите съграждани да живеят по-добре. Европа е на общините, а всички средства, които се отпускат от там, са насочени към хората, за по-добър живот. В община Тополовград в тази насока има много да се работи. Ние имаме прекрасен град, селища, туристически и ловни райони. Жителите на общината могат да печелят добре, ако се създадат подходящи условия за работа. Да не говоря за трансграничните проекти. Цената на имотите ни е атрактивна за позициониране на бази на големи компании. Това ще доведе до разкриване на работни места. Аз съм баща и искам моите деца да останат в родния си град, а не заради липсата на възможности да отлетят в ранна възраст от дома си.

Говорите за работни места и проекти. Това не е ли популизъм? Обикновено всеки по време на избори обещава повече.

Така е, фалшивата подкрепа към съгражданите ми се е превърнала в маниер на поведение по време на избори. Именно затова аз не искам да „скачам“ в щедри обещания. Има няколко прости стъпки, които могат да направят района ни силен. За туристите, например. Те не само ще съживят с присъствието си Тополовград, но ще се хранят в нашите заведения, ще си пазарят в нашите магазини, а ако им предложим добри условия, ще купуват и имоти в нашата община. Те ще се снимат край нашите исторически обекти и ще разнасят славата ни не само из страната. Това е печалба за хората и реклама за Тополовград. Аз и екипът ми вече работим по такива проекти. Не само хората от местната власт могат да го правят. Искам и моите съграждани, младите хора да получат информация и опит и да работят свободно за своето бъдеще в общината, чрез разработване на проекти. Да им се даде информация, помощ и шанс да осъществяват идеите си в Тополовград. Но най-важното, което ще повторя, е, че първо трябва да се създадат условия за по-добър живот. Тополовград има много качествени и достойни хора, които искат да се реализират в родния си град.
Трудно им е обаче да мислят за разработване на идеи, когато в 21 век им се налага да гастролират по други градове, дори за елементарен лекарски преглед. При това по разбити пътища. Рискуват живота си, защото тези достойни хора нямат достъп до качествена лекарска грижа.

Тоест има дефицит на лекарски кадри. Какво решение предлагате?

Да, има дефицит на кадри, на добра медицинска база, на апаратура. Най-важното условие за спокоен живот липсва – здравната грижа. Аз съм твърдо решен в Тополовград да има лекари – специалисти, добра база и апаратура, с която тези лекари да работят. Проучил съм детайлно възможностите и ви уверявам, че добро здравно обслужване в нашата община може да има. В момента съм в процес на преговори за реализацията на проект, чрез който ще бъде осигурена техниката. Водим разговори и с лекарите, някои от тях са големи имена в медицината. Най-успешният модел в този случай е публично-частното партньорство в медицината. Това ще осигури и високо заплащане на нашите медицински персонали, които са се посветили на хората и главното, ще имаме истинска здравна грижа и условия тук. Сега децата ни се раждат в други градове. Има риск за родилките при критични ситуации, защото липсва дори техника за нашите екипи, няма клинична лаборатория… Уважавам хората, които работят в нашия град, те ще могат да съдействат с опита си, с ясна и точна информация за хората, но няма да им се налага да препращат пациентите си в Хасково или Свиленград при тези разбити пътища, а ще ги прехвърлят към колегите си тук, при спешни ситуации.

Говорите за пътищата. Явно не сте доволен от тях…
А има ли доволен?!

Това е моят основен приоритет – за да има външни инвестиции, икономическо съживление, нови работни места, културен живот и реален бизнес – основна роля играят пътищата. Лошата ни инфраструктура не само рискува живота на хората, тя блокира общината. По проектите, по които работим за пътищата към града и в селата, разчитаме на съдействието и на управляващата партия за да може те да бъдат направени час по-скоро. Другата тема е чистотата. Как ще видиш родното си място хубаво, когато е затрупано от отпадъци. Там имаме много добри идеи и с настоящата фирма могат да бъдат осъществени, така че този град да бъде наистина чист.

Кои ще са другите Ви приоритети, ако станете кмет?

Първото, което ще направя, е да отворя достъпа до администрацията. Искам съгражданите ми да са свободни и да разчитат на съдействие, информация и консултация по всеки въпрос, който ги вълнува, когато имат нужда, а не в определен ден за срещи. Категоричен съм като жител на тази община – тя трябва да бъде взета от кмета и да бъде върната на хората от Тополовград.
Всяка стъпка, моя и на екипа ми, ще бъде представена пред хората, чрез електронната страница на общината и медиите, така че те да знаят какво, кога и къде се случва. Другите приоритети са свързани със създаването на качествена здравна грижа, което вече споменах. Следват работните места. Вече сме подготвили редица проекти. Те са за развитие на туризма, културния живот, образованието и спорта. Все пак искаме да има и млади хора, деца, живот … Това са хората, в които трябва да инвестираме. Предвидили сме срещи с различни бизнес представителства за създаване на обмен на кадри. Така децата ще знаят, че при добър успех могат да бъдат стимулирани да се развиват, а другите, че ще имат след завършване на средно образование осигурена работа. Важни са и спортните бази – ще работя за създаването на условия за различен вид спорт, на първо място с изграждане на бази. От сериозен източник имаме предложение дори за спортен туризъм, тоест отбори от страната и чужбина да имат бази в общината, където да тренират. За най-малките предвиждам освен нови спортни площадки, но и реконструкция на изоставената детска градина в центъра на града.

Вие предлагате варианти за младите, за децата, за бизнеса. Какво се случва с възрастните?
Това е моята най-голяма болка. Тежко ми е да гледам как достойни хора, които цял живот са работили, сега са в това трудно положение. След оптимизация на средствата и с правилното усвояване на ресурса от общински имоти, голяма част от приходите ще бъдат насочени именно в тази посока – достойни старини и грижа за възрастните. Това е област, в която съм вложил много усилия още от сега, за да съм сигурен че ще получат нежната грижа. По три проекта вече се работи за социална грижа към възрастните. Усилия ще насочим и към друга група – безработните след 45 години. Към хората над 60 години ще насочим социалните проекти. Те трябва да имат социален живот и да се чувстват значими.

В програмата Ви са заложени и екологични проекти, развитие на земеделието. Как предвиждате да осъществите намеренията си?
По най-лесния и видим за хората начин – като човек от бизнеса, създавам контакти, предлагам възможности за инвестиции, гъвкав съм, упорит съм, когато става дума да защитавам интересите на хората, за които съм поел отговорност. Подбрал съм хора в екипа си, които не се страхуват да работят и по 24 часа в денонощието. Те са компетентни и интелигентни. Важното е в полза на жителите на Тополовград да се възползваме от всяка възможност за отпуснати пари по европроекти, във всеки сектор. Имам уверението и подкрепата не само на бизнеса, но на държавните институции, неправителствения сектор. Те са зад мен на местно и национално ниво.

Скоро в социалната мрежа споделихте и снимки от среща с кмета на Бургас – Димитър Николов. За какво беше тази среща?
Щастлив съм наистина да споделя, че аз като кандидат за кмет на Тополовград имам пълната подкрепа на Димитър Николов. Той е кмет на община, която се определя от европейските наблюдатели като витрината на България за успешна работа в общините. С г-н Николов говорихме за развитието на Тополовград и за успешното реализиране на проекти. Получих неговото уверение, че Община Бургас ще съдейства с експертно мнение за бързото и коректно изготвяне на проекти.
Важното за мен е жителите на Тополовград скоро да усетят позитивните ползи от усвоените европейските средства. Да имат работа, спокойствие, да живеят в един по-красив град, да видят през очите на десетки туристи в колко красиво място имаме честта да живеем. Искам моите съграждани да имат самочувствие. Убеден съм, че много скоро те ще могат да се гордеят с родното си място.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 5, 2015 09:52
Напиши коментар

2 Коментара

  1. Същия юни 18, 21:05

    Едно недоразумение може да доведе след себе си купища измислени герои.Добре че недоразуменията си остават там където им е мястото -при мишките и пироните.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.