Върната визита

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 11, 2018 07:09

Върната визита

Писмо на Керанка Кукучева – председател на клуб „Топола“ – Тополовград

Важен момент от дейността на всеки пенсионерските клубове е създаването на дружески отношения между тях. На 20 октомври 2016 година пенсионерите от „Национален бригадирски щаб“ – Димитровград посетиха клуба на пенсионера „Топола“ – Тополoвград. Прекарахме една незабравима вечер сред природата в Сакар планина, опознахме се, обменихме опит, повеселихме се. Заведохме ги на манастира „Св. Троица“, посетихме музея в града и църквата „Св. Богородица“, която е забележителна светиня в нашия град.
След поканата да посетим Градът на младостта и върнем визитата на клуба, на 1 юни група пенсионери от клуб „Топола“ тръгнахме за Димитровград. Бяхме радушно посрещнати от председателя на клуба – Господин Господинов и уредника Кънчо Митев, който е музикант и ръководи певческия състав към клуба. След разходка из известния в цяла България Димитровградски пазар, организирано от домакините, посетихме музея в града, градската библиотека, музея на поета Пеньо Пенев и ретро къща.
В градската библиотека се запознахме с поета Петко Каневски – директор на библиотеката. Там писателят Иван Кукучев от клуб „Топола“ подари последната си книга на библиотеката. От уредничката на музея ние разбрахме, че град Димитровград е образуван от трите села Мариино, Раковски и Черноконьово. В построяването на града са участвували 50 хиляди бригадири от 963 населени места.
На 2 септември 1947 г. е бил обявен за град, а през миналата 2017 г. е честван неговият 70-годишен юбилей.
Дойде време да бъдем посрещнати в клуба. Сградата, в която се помещава пенсионерския клуб, от 1947 – 1950 год. е била щаб на младежка бригада „Млада гвардия “ – положила основите на Димитровград. От двете страни пенсионерите се представиха с кратки литературно-музикални програми.
След обмяна на опит и веселия настъпи време за раздяла.
Двата пенсионерски клуба си обещаха, че тези срещи ще продължават и за в бъдеще.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 11, 2018 07:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.