Ваня Вайчева издаде първият си роман

Сакар нюз
От Сакар нюз март 16, 2017 07:53

Ваня Вайчева издаде  първият си роман

„Изплъзване“ – така е озаглавила първия си роман Ваня Вайчева от Свиленград. Авторката разказва една тъжна история за млада жена, чиито вълнения, очакване и копнеж са последвани от щастливи мигове, но за кратко. Животът й поднася превратни моменти, каквито тя не е очаквала.
Действията на героите в романа са подчинени на мисълта на древни мъдреци, че любовта и враждата управляват света. Претърпяла разочарования, неспестени от участта й, младата учителка остава с една единствена житейска опора – музиката . Съдбата обаче е решила отново да я дари с вълшебството на взаимното разбиране и споделената любов. Още преди да застане пред олтара с младия и уважаван лекар, срещу нея се изправя неговата майка, властната генералша, която е изпълнена с недоволство и иска все така да влияе на своя син и младото семейство.
Орисията им нанася жесток удар и на двете жени, който неочаквано ги изправя до гроба на сина и съпруга. За тях светът се срутва и се“разпръсва на милиони парчета със страшна сила“. Всяка от героините в романа извървява своя сложен и труден път: през изгарящата болка, тежката самота, ревността, опитите за опрощение. И всичко това на фона на 40-те години на 20-ти век, в които се чуват тропот на полицейски ботуши и пистолетни изстрели, а едно малко еврейско момиченце прегръща куклата си в домашното скривалище…
Свят на чувства, полутонове и сенки- така авторката нарича в края на романа съдбовно преплетените пътища на своите героини, на които се изплъзват любовта и надеждата, желанията и мечтите, и които са готови“да се впуснат отново в битката на омразата“.
Ваня Вайчева е завършила библиотекознание и библиография в Библиотекарски институт в София, българска филология във Великотърновския университет „Св.Св.Кирил и Методий“ и религия в Богословския факултет на Софийския университет „Св.Климент Охридски“. Публикувала е творби в централния и регионалния печат. Има награди от национални литературни конкурси, нейни творби са включени в сборници и други издания. Автор е на сборника разкази и очерци „Завръщане“.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 16, 2017 07:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.