Ваня Вайчева издаде първият си роман

Сакар нюз
От Сакар нюз март 16, 2017 07:53

Ваня Вайчева издаде  първият си роман

„Изплъзване“ – така е озаглавила първия си роман Ваня Вайчева от Свиленград. Авторката разказва една тъжна история за млада жена, чиито вълнения, очакване и копнеж са последвани от щастливи мигове, но за кратко. Животът й поднася превратни моменти, каквито тя не е очаквала.
Действията на героите в романа са подчинени на мисълта на древни мъдреци, че любовта и враждата управляват света. Претърпяла разочарования, неспестени от участта й, младата учителка остава с една единствена житейска опора – музиката . Съдбата обаче е решила отново да я дари с вълшебството на взаимното разбиране и споделената любов. Още преди да застане пред олтара с младия и уважаван лекар, срещу нея се изправя неговата майка, властната генералша, която е изпълнена с недоволство и иска все така да влияе на своя син и младото семейство.
Орисията им нанася жесток удар и на двете жени, който неочаквано ги изправя до гроба на сина и съпруга. За тях светът се срутва и се“разпръсва на милиони парчета със страшна сила“. Всяка от героините в романа извървява своя сложен и труден път: през изгарящата болка, тежката самота, ревността, опитите за опрощение. И всичко това на фона на 40-те години на 20-ти век, в които се чуват тропот на полицейски ботуши и пистолетни изстрели, а едно малко еврейско момиченце прегръща куклата си в домашното скривалище…
Свят на чувства, полутонове и сенки- така авторката нарича в края на романа съдбовно преплетените пътища на своите героини, на които се изплъзват любовта и надеждата, желанията и мечтите, и които са готови“да се впуснат отново в битката на омразата“.
Ваня Вайчева е завършила библиотекознание и библиография в Библиотекарски институт в София, българска филология във Великотърновския университет „Св.Св.Кирил и Методий“ и религия в Богословския факултет на Софийския университет „Св.Климент Охридски“. Публикувала е творби в централния и регионалния печат. Има награди от национални литературни конкурси, нейни творби са включени в сборници и други издания. Автор е на сборника разкази и очерци „Завръщане“.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 16, 2017 07:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама