Валя, но не достатъчно

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 18, 2017 11:53

Валя, но не  достатъчно

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 11/42, 17 – 23 март 2017

Свързани публикации

След като снега си отиде, от началото на март на територията на община Тополовград сумарно до 14 март са паднали 42 л. На квадратен метър дъжд.
В друга добра валежна от сняг и дъжд през есенно – зимният сезон обстановка, това количество небесна вода би било даже много. Сега обаче категорично не е така. Седем месечната суша от миналата година оказа своето крайно неблагоприятно влияние. Земята е жадна за още много вода. В потвърждение на това е факта, че обикновено по това време на годината особено в Сакар планина деренца, вади, ручейчета и ставаха трудно проходими от бликащата от всякъде вода, а сега е цяло чудо да се намери дере или дол в който тя да тече.
Така е и със свободно течащите чешми в населените места и извън тях. Други години по това време чучурите им не поемаха бликащата в изобилие вода, тази година едва текат. Ако така продължава ни чака една много трудна и тежка с недостиг на вода и влага за растения, хора и животни вода. Надеждата е, че все пак нещата в предстоящите месеци могат да се подобрят.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 18, 2017 11:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.