Валя, но не достатъчно

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 18, 2017 11:53

Валя, но не  достатъчно

След като снега си отиде, от началото на март на територията на община Тополовград сумарно до 14 март са паднали 42 л. На квадратен метър дъжд.
В друга добра валежна от сняг и дъжд през есенно – зимният сезон обстановка, това количество небесна вода би било даже много. Сега обаче категорично не е така. Седем месечната суша от миналата година оказа своето крайно неблагоприятно влияние. Земята е жадна за още много вода. В потвърждение на това е факта, че обикновено по това време на годината особено в Сакар планина деренца, вади, ручейчета и ставаха трудно проходими от бликащата от всякъде вода, а сега е цяло чудо да се намери дере или дол в който тя да тече.
Така е и със свободно течащите чешми в населените места и извън тях. Други години по това време чучурите им не поемаха бликащата в изобилие вода, тази година едва текат. Ако така продължава ни чака една много трудна и тежка с недостиг на вода и влага за растения, хора и животни вода. Надеждата е, че все пак нещата в предстоящите месеци могат да се подобрят.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 18, 2017 11:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 864 718 преглеждания