Валя Балканска и гайдарят Петър Янев ще съберат стотици гости „На хармана”

Милена Митева
От Милена Митева август 13, 2017 09:47

Валя Балканска и гайдарят Петър Янев ще съберат стотици гости „На хармана”

Валя Балканска и гайдарят Петър Янев ще съберат стотици гости фестивала „На Хармана” в Града на Белоногата. Той ще се състои на 9 и 10 септември (събота и неделя) в парк „Димана Данева“.
Началото на събитието ще бъде в 9:30 ч. Организаторите, сдружение „Бизнесът за Харманли”, платформа „Агора”, „Америка за Българи”, Община Харманли и сдружение „Юнити”, са подготвили богата програма. Тя ще бъде водена от известния TV водещ Ники Михайлов. Във фолклорното събитие ще се включат над 40 индивидуални изпълнители и танцови групи от района.
В предиобедната част на фестивала самодейци ще покажат таланта си в пеенето и танцуването и пресъздаването на различни обичаи от миналото.
От 16,30 ч. публиката ще види възстановка „На хармана“ и още много танцови изпълнения. Кулминацията на събитието ще бъдат изпълненията на певицата Валя Балканска и гайдаря Петър Янев.
По време на фестивала публиката може да види изработка на бижута от камъни, полимерна глина и вълна от Станка Илиева, дърворезба и дървопластика от Димитър Стратиев, изложба на картички от Мирослав Райдовски, производство на уникални плетени мартеници от Галина Петрова и Десислава Венкова, мекици, турски хляб и вити баници, приготвени от Аврам Аврамов, производство на сирене и кашкавал, битови изделия, колекции от кратуни, ръчно изработени плетива, дърворезба и дървопластика и представяне на традиционни храни.
Една от атракциите ще бъде печене на шиш на теле, в него агне, в агнето – кокошка, а в кокошката – яйце.

В рамките на фестивала ще се състои и вече традиционния празник „Гроздобер в Южен Сакар – 2017“. Той се организира с подкрепата на винарните Терра Тангра, Малката звезда, Шато Коларово, Братанов, Иво Върбанов и Вилла Бассареа, както и лозари от района.

Началният му час е 17:30 часа.
На другият ден, неделя, 10 септември, гостите ще могат да дегустират вина във винарните от района.

Милена Митева
От Милена Митева август 13, 2017 09:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.