Валя Балканска и гайдарят Петър Янев ще съберат стотици гости „На хармана”

Милена Митева
От Милена Митева август 13, 2017 09:47

Валя Балканска и гайдарят Петър Янев ще съберат стотици гости „На хармана”

Валя Балканска и гайдарят Петър Янев ще съберат стотици гости фестивала „На Хармана” в Града на Белоногата. Той ще се състои на 9 и 10 септември (събота и неделя) в парк „Димана Данева“.
Началото на събитието ще бъде в 9:30 ч. Организаторите, сдружение „Бизнесът за Харманли”, платформа „Агора”, „Америка за Българи”, Община Харманли и сдружение „Юнити”, са подготвили богата програма. Тя ще бъде водена от известния TV водещ Ники Михайлов. Във фолклорното събитие ще се включат над 40 индивидуални изпълнители и танцови групи от района.
В предиобедната част на фестивала самодейци ще покажат таланта си в пеенето и танцуването и пресъздаването на различни обичаи от миналото.
От 16,30 ч. публиката ще види възстановка „На хармана“ и още много танцови изпълнения. Кулминацията на събитието ще бъдат изпълненията на певицата Валя Балканска и гайдаря Петър Янев.
По време на фестивала публиката може да види изработка на бижута от камъни, полимерна глина и вълна от Станка Илиева, дърворезба и дървопластика от Димитър Стратиев, изложба на картички от Мирослав Райдовски, производство на уникални плетени мартеници от Галина Петрова и Десислава Венкова, мекици, турски хляб и вити баници, приготвени от Аврам Аврамов, производство на сирене и кашкавал, битови изделия, колекции от кратуни, ръчно изработени плетива, дърворезба и дървопластика и представяне на традиционни храни.
Една от атракциите ще бъде печене на шиш на теле, в него агне, в агнето – кокошка, а в кокошката – яйце.

В рамките на фестивала ще се състои и вече традиционния празник „Гроздобер в Южен Сакар – 2017“. Той се организира с подкрепата на винарните Терра Тангра, Малката звезда, Шато Коларово, Братанов, Иво Върбанов и Вилла Бассареа, както и лозари от района.

Началният му час е 17:30 часа.
На другият ден, неделя, 10 септември, гостите ще могат да дегустират вина във винарните от района.

Милена Митева
От Милена Митева август 13, 2017 09:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 258 401 преглеждания