Вълнуващ първи учебен ден в училищата на Болярово

Лора Величкова
От Лора Величкова септември 16, 2015 11:36

Вълнуващ първи учебен ден в училищата на Болярово

Акценти

  • Гости на всички тържества бяха кметът - Христо Христов, председателят на Общински съвет – Атанас Дженков, общинският съветник Янко Анев, началникът на отдел „Хуманитарни дейности и европейски проекти” - София Минева, специалистът в отдела Златина Николова, секретарят на МКБППМН Милена Манолова

Свързани публикации

Вълнуващ беше този първи учебен ден и за децата в двете училища и детската градина (с три филиала) в община Болярово.
В СОУ „Д-р Петър Берон” развълнуваните двадесет и един първокласници с трепет за първи път влязоха в училищния двор, за да се запознаят с бъдещите си приятели и съученици и да поднесат красиви букети на своята първа учителка – младата и усмихната Мария Тодорова. Те рецитираха стихотворения и пяха песнички, заедно с по-големите каки и батковци от пети клас, които ги поведоха по пътя към тяхната първа класна стая.
Гости на тържеството бяха кметът – Болярово Христо Христов, председателят на Общински съвет – Атанас Дженков, общинският съветник Янко Анев, началникът на отдел „Хуманитарни дейности и европейски проекти” – София Минева, специалистът в отдела Златина Николова, секретарят на МКБППМН Милена Манолова.
Всички ученици, родители и гости бяха приветствани от директора на училището Васил Гаджуров с добре дошли в училище. Той им пожела много успехи и щастливи дни в училище. Кметът на общината също се обърна към ученици, родители и близки, пожелавайки успешна учебна година и уверявайки ги, че общинското ръководство е винаги насреща по отношение на материална база и благополучието на учениците, като и досега.
Развълнувана и с пожелание за много незабравими дни и научени уроци се обърна към всички първокласници, една от майките – Стела Андреева. Тя сподели вълненията на родители и деца и надеждите за успешна учебна година. Милата й усмивка успокои малките ученици и те с доверие последваха в класната стая първата си учителка.
Общинският кмет и останалите гости посетиха и тържеството на другите ученици в община Болярово – тези от основно училище „Стефан Караджа” – село Стефан Караджово. Там дванадесетте първокласници поздравиха всички родители и гости със своите първи стихотворения и песнички. Своят поздрав към гостите отправиха и учениците от останалите класове, а с танц на ученичките към танцовия състав на основното училище завършиха празничната програма.
С началото на учебната година поздрави всички присъстващи директорът на ОУ „Стефан Караджа” Димитър Дичев. Той им пожела успешна учебна година и ги увери, че той и преподавателите ще се погрижат тя да е щастлива за тях. А общинският кмет Христо Христов, поздравявайки всички присъстващи, ги зарадва с новината, че през тази учебна година ще започне цялостен ремонт на училището, което ще подобри материалната база и ще благоприятства за по-добри условия на обучение. Също така, децата и от двете училища ще бъдат подпомогнати със средства за закупуване на дрехи или най-необходимото за всеки ученик.
В класната стая Христо Христов поднесе на всеки първокласник подарък – тяхната първа книжка, а на усмихната и лъчезарна тяхна първа учителка Дянка Андонова часовник с името на община Болярово, за да минават леко отмерените часове и весело училищните междучасия. Той и останалите представители на местната власт и на образованието посетиха и тържеството за началото на новата учебна година и на най-малките – децата от ЦДГ „Здравец”.

За презентацията е нужен JavaScript.

Лора Величкова
От Лора Величкова септември 16, 2015 11:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.