Вълнуващ първи учебен ден в училищата на Болярово

Лора Величкова
От Лора Величкова септември 16, 2015 11:36

Вълнуващ първи учебен ден в училищата на Болярово

Акценти

  • Гости на всички тържества бяха кметът - Христо Христов, председателят на Общински съвет – Атанас Дженков, общинският съветник Янко Анев, началникът на отдел „Хуманитарни дейности и европейски проекти” - София Минева, специалистът в отдела Златина Николова, секретарят на МКБППМН Милена Манолова

Свързани публикации

Вълнуващ беше този първи учебен ден и за децата в двете училища и детската градина (с три филиала) в община Болярово.
В СОУ „Д-р Петър Берон” развълнуваните двадесет и един първокласници с трепет за първи път влязоха в училищния двор, за да се запознаят с бъдещите си приятели и съученици и да поднесат красиви букети на своята първа учителка – младата и усмихната Мария Тодорова. Те рецитираха стихотворения и пяха песнички, заедно с по-големите каки и батковци от пети клас, които ги поведоха по пътя към тяхната първа класна стая.
Гости на тържеството бяха кметът – Болярово Христо Христов, председателят на Общински съвет – Атанас Дженков, общинският съветник Янко Анев, началникът на отдел „Хуманитарни дейности и европейски проекти” – София Минева, специалистът в отдела Златина Николова, секретарят на МКБППМН Милена Манолова.
Всички ученици, родители и гости бяха приветствани от директора на училището Васил Гаджуров с добре дошли в училище. Той им пожела много успехи и щастливи дни в училище. Кметът на общината също се обърна към ученици, родители и близки, пожелавайки успешна учебна година и уверявайки ги, че общинското ръководство е винаги насреща по отношение на материална база и благополучието на учениците, като и досега.
Развълнувана и с пожелание за много незабравими дни и научени уроци се обърна към всички първокласници, една от майките – Стела Андреева. Тя сподели вълненията на родители и деца и надеждите за успешна учебна година. Милата й усмивка успокои малките ученици и те с доверие последваха в класната стая първата си учителка.
Общинският кмет и останалите гости посетиха и тържеството на другите ученици в община Болярово – тези от основно училище „Стефан Караджа” – село Стефан Караджово. Там дванадесетте първокласници поздравиха всички родители и гости със своите първи стихотворения и песнички. Своят поздрав към гостите отправиха и учениците от останалите класове, а с танц на ученичките към танцовия състав на основното училище завършиха празничната програма.
С началото на учебната година поздрави всички присъстващи директорът на ОУ „Стефан Караджа” Димитър Дичев. Той им пожела успешна учебна година и ги увери, че той и преподавателите ще се погрижат тя да е щастлива за тях. А общинският кмет Христо Христов, поздравявайки всички присъстващи, ги зарадва с новината, че през тази учебна година ще започне цялостен ремонт на училището, което ще подобри материалната база и ще благоприятства за по-добри условия на обучение. Също така, децата и от двете училища ще бъдат подпомогнати със средства за закупуване на дрехи или най-необходимото за всеки ученик.
В класната стая Христо Христов поднесе на всеки първокласник подарък – тяхната първа книжка, а на усмихната и лъчезарна тяхна първа учителка Дянка Андонова часовник с името на община Болярово, за да минават леко отмерените часове и весело училищните междучасия. Той и останалите представители на местната власт и на образованието посетиха и тържеството за началото на новата учебна година и на най-малките – децата от ЦДГ „Здравец”.

This slideshow requires JavaScript.

Лора Величкова
От Лора Величкова септември 16, 2015 11:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 771 415 преглеждания