Валията на Одрин посети Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 10, 2015 15:17

Валията на Одрин посети Хасково

Валията на Одрин бе на първото си официално посещение в Хасково

Валията на Одрин, Р Турция, Дурсун Али Шахин днес бе на първата си официална среща в Хасково с областния управител Добри Беливанов. По време на едночасовия си разговор в Областна администрация, двамата областни управители обсъдиха няколко важни теми във връзка с доброто сътрудничество на граничните региони.

Една от тях бе очакваното през следващата седмица увеличение на леко и тежкотоварния трафик от Европа през Р България за Р Турция и последващата натовареност на граничния пункт „Капитан Андреево“. Дурсун Али Шахин изрази своето опасение, че опашката от ТИР-ове, която се формира в двулентовия стеснен участък преди пункта, може да доведе до пътни инциденти. Той предложи при голяма натовареност на пункта тежките автомобили да бъдат отбивани на стария път там. Г-н Беливанов от своя страна увери госта си, че се търсят мерки за трайно решение на проблема и за това вече е информирал МРРБ. Директорът на ОД на МВР Хасково комисар Ангел Цанков сподели, че в момента има временно решение на проблема – при натовареност на пункта патрули спират трафика преди стеснения участък. Припомняме, че до това решение стигна сформираната преди два месеца от областния управител Междуведомствена комисия. Въпреки това комисар Цанков ще информира МВР за предложението на г-н Али Шахин.

До няколко месеца ще заработи и Триконтактния център на ГКПП „Капитан Андреево“, където ще могат да се провеждат разностранни срещи между Р България, Р Турция и Р Гърция, информира г-н Беливанов. Той предложи в скоро време да се проведе среща на бизнеса от двете трансгранични области. Турският валия приветства това и дори посочи веднага дата за срещата – 18 август, 2015 г., като той самият ще бъде домакин на начинанието в Одрин.

Двамата областни управители се договориха още срещите им да са ежемесечни, за да има по-добър обмен на информация и да се работи активно за осъществяване на добро партньорство във всички сфери на бизнеса и културата.

На снимките: Турският валия подари на областния управител на област Хасково картина. От своя страна г-н Беливанов му подари дървена гравюра, изработена от хасковски майстори.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 10, 2015 15:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.