Валентин Руменов с първа професионална победа

Милена Митева
От Милена Митева април 12, 2016 07:55

Валентин Руменов с първа професионална победа

Боецът Валентин Руменов завоюва своята първа професионална победа. Състезателят от клуб „Будо“ – Харманли, бе представителят на Българската кудо федерация в професионална гала вечер на бойните спортове. Тя се проведе на 2 април, събота, в зала „Универсиада“ – София. Валентин Руменов представи клуба на Харманли, като участва в двубой в клетка срещу Валентин Вангелов от Хасково. Харманлиецът бе избран поради факта, че е най-добрият в страната в неговата категория и неколкократен шампион.
Това е първото професионално участие на бойци от кудо в такива формати. Срещата в София бе една от най-атрактивните и се хареса на публиката.
Следващата професионална гала вечер ще бъде проведена във Варна през месец май. Тогава ще се състои реваншът между двамата бойци. По правилата на тези формати всеки има право да предизвика победител от предишните срещи.
Останалите среща, които се проведоха, бяха по ММА, кикбокс, граплинг и борба. Присъстваха около 3 000 души. Събитието бе отразено от медиите.

На 30 април в Харманли ще бъде проведен Републикански шампионат по кудо за деца и юноши, който е част от държавния спортен календар. Проявата се провежда съвместно с община Харманли, Българската кудо федерация и клуб „Будо“. Господин Бабамов се надява този турнир да се превърне в традиционен за общината.

Милена Митева
От Милена Митева април 12, 2016 07:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.