Валентин Руменов от „Будо“ защити републиканската си титла

Милена Митева
От Милена Митева ноември 9, 2015 07:55

Валентин Руменов от „Будо“  защити републиканската си титла

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 41/642, година XIII, 6-12 ноември 2015

Свързани публикации

За четвърти пореден път шампион на България по кудо стана Валентин Руменов от Харманли. Той е възпитаник на клуб „Будо“ от 6 години и негови треньори са Господин Бабамов и Красен Грудев. Боецът взе участие в двадесетия национален шампионат по кудо в Бургас с още трима спортисти от клуба. Той се проведе на 31 октомври и 1 ноември и на него Валентин се срещна с конкуренция от 80 бойци от цялата страна, които са специално селектирани.
Успя да пребори бойци от Хасково и Бургас, които се изправиха срещу него след определен жребий. „Валентин е изцяло изграден в клуб „Будо“ и владее техниката и тактиката на спорта в максимално висока степен“, сподели Господин Бабамов, който съветва децата да започват от малки да добиват умения и самодисциплина в бойните изкуства.
„Валентин е точно от тези деца и се изгради като личност и характер в залата“, допълва още треньорът. „Сега той има знанията да преподава и на по-малките уменията си“, допълва  Бабамов. В състезанието участва и Динко Атанасов. Той се класира на трето място. Третият състезател от Харманли бе Валентин Вангелов. Той не успя да участва в състезанието поради травма преди него, затова бе част от съдийския екип. За заминаването на участието спомогнаха Елена Делчева, собственик на фирма „Еней 2011“ и управителят на „Crediline”- Бойко Шопов.
През следващата година клуб „Будо“ ще кандидатства да бъде домакин на националния шампионат. За тази цел трябва да се предостави подходяща спортна зала в град Харманли.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 9, 2015 07:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар