Валентин Руменов от „Будо“ защити републиканската си титла

Милена Митева
От Милена Митева ноември 9, 2015 07:55

Валентин Руменов от „Будо“  защити републиканската си титла

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 41/642, година XIII, 6-12 ноември 2015

Свързани публикации

За четвърти пореден път шампион на България по кудо стана Валентин Руменов от Харманли. Той е възпитаник на клуб „Будо“ от 6 години и негови треньори са Господин Бабамов и Красен Грудев. Боецът взе участие в двадесетия национален шампионат по кудо в Бургас с още трима спортисти от клуба. Той се проведе на 31 октомври и 1 ноември и на него Валентин се срещна с конкуренция от 80 бойци от цялата страна, които са специално селектирани.
Успя да пребори бойци от Хасково и Бургас, които се изправиха срещу него след определен жребий. „Валентин е изцяло изграден в клуб „Будо“ и владее техниката и тактиката на спорта в максимално висока степен“, сподели Господин Бабамов, който съветва децата да започват от малки да добиват умения и самодисциплина в бойните изкуства.
„Валентин е точно от тези деца и се изгради като личност и характер в залата“, допълва още треньорът. „Сега той има знанията да преподава и на по-малките уменията си“, допълва  Бабамов. В състезанието участва и Динко Атанасов. Той се класира на трето място. Третият състезател от Харманли бе Валентин Вангелов. Той не успя да участва в състезанието поради травма преди него, затова бе част от съдийския екип. За заминаването на участието спомогнаха Елена Делчева, собственик на фирма „Еней 2011“ и управителят на „Crediline”- Бойко Шопов.
През следващата година клуб „Будо“ ще кандидатства да бъде домакин на националния шампионат. За тази цел трябва да се предостави подходяща спортна зала в град Харманли.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 9, 2015 07:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.