Валентин Ангелов: „Изграждането на нов лагер, е предателство на интересите на Хасковска област“

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 21, 2017 21:20

Валентин Ангелов: „Изграждането на нов лагер, е предателство на интересите на Хасковска област“

Валентин Ангелов бе заместник-областен управител на Хасковска област до януари 2017.

Господин Ангелов, имало ли е планове по времето, когато бяхте зам.-областен управител за нов бежански лагер в област Хасково?

Радвам се, че подадох оставка и не ми се налага да бъда част от случващото се сега. Скандално е, че първата инициатива на новия областен управител, е разкриването на нов бежански център в нашата област. В крайна сметка неговата работа е само да организира провеждането на изборите. Докато аз бях там, заедно с областния управител Станислав Дечев, направихме и невъзможното да предотвратим разкриването на нов лагер на наша територия.

Защо бяхте против, до какво ще доведе разкриването на нов лагер?

Аз съм бил 23 години шеф на пожарната в Свиленград. Обучаван съм да ръководя потушаването на безредици. Сблъсквал съм се с какви ли не кризи. Преодолявали сме ги успешно с колегите и сме били награждавани за това, не само в България, но и в Русия. Но това, на което станах свидетел в Харманли, е несравнимо с всичко, което съм преживял до сега. Само човек, който не е стъпвал в бежански лагер и не е видял страха в очите на хората от Харманли, може по този начин да предаде интересите на Хасковска област. И нещо много важно, изграждането на нов бежански център ще засегне и хората от Любимец и Свиленград.

Служебният премиер каза, че сменя областния управител заради съмнения в честното провеждане на изборите. Как коментирате тези мотиви?

Никой нямаше претенции към начина на провеждане на Президентските избори, за които отговаряхме аз и Станислав Дечев. Сега изведнъж, за да мотивира политическата си чистка БСП петни имената на хората, което не им прави чест.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 21, 2017 21:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 670 255 преглеждания