В „Златни пясъци“ започнаха да затварят хотели

Сакар нюз
От Сакар нюз август 18, 2020 09:46

В „Златни пясъци“ започнаха да затварят хотели

Акценти

  • Германия постави в средата на август областите Варна и Добрич в червения списък за пътуванията на нейните граждани.
  • Мярката засегна курортите Златни пясъци, Свети Константин и Елена и Албена

Свързани публикации

В курорта „Златни пясъци“ вече започнаха да затварят хотели заради липсата на туристи. Някои ще приключат тази седмица, а други вече го направиха още на 15 август. Това съобщи Георги Щерев, председател на Съюза на хотелиерите на „Златни пясъци“. Според него причината в по-ранното приключване на сезона е в анулирането на чартърните програми на германските туроператори до Варна. Последните чартъри с германски туристи на концерна DER Touristik, в който влиза големият туроператор ITS, бяха на 18 август. В момента в курорта има предимно българи, румънци, а от тази седмица и малко израелци. Според Щерев много малко хотели ще останат да работят и през септември. Доста хотели и заведения в курорта въобще не отвориха този сезон.

Германия постави в средата на август областите Варна и Добрич в червения списък за пътуванията на нейните граждани. Мярката засегна курортите Златни пясъци, Свети Константин и Елена и Албена. Област Варна е извадена от списъка, но вече са прекратени полетите. Чартърната програма, с която се водят гости в трите комплекса се прекрати преждевременно с един месец.

Засега ситуацията в Слънчев бряг е по-добра въпреки, че 70% от хотелите въобще не отвориха тази година. Работещите обекти в Слънчев бряг ще продължат да приемат гости до 10 септември, каза Елена Иванова, зам.-председател на Съюза на собствениците в курорта. Български туристи се очаква да има до празниците около 6 септември. Освен българи, в момента най-много туристи има от Румъния, Германия, Полша и Украйна.

Източник: travelnews.bg

Сакар нюз
От Сакар нюз август 18, 2020 09:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама