В Устрем министър Вълчев дискутира с учители проблеми

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 21, 2018 11:29

В Устрем министър  Вълчев дискутира  с учители проблеми

Работна среща-разговор проведе министър Вълчев в училище в най-голямото село на община Тополовград – Устрем. На нея присъстваха учителите и от други места и кметът Христо Илчев. Бяха обсъдени проблемите с транспорта на учениците, храненето и посещаемостта на учебните занятия. „Децата, които завършват основно образование тук, предпочитат да продължат в професионални гимназии. Проблемът е обаче, че все по-малко са учителите, подготвени да преподават там“, споделиха домакините. Според министър Вълчев, за да се преодолее този недостиг, трябва да продължи целенасочената работа за увеличаване на учителските възнаграждения и да се мотивират младите хора да избират педагогически специалности във висшите училища.
Поставен бе и въпросът за необходимостта от физкултурен салон в училището и компютри. По първият проблем министър Вълчев сподели, че в много училища в страната липсват такиваи възможностите на министерството са малки, докато за компютрите може да се помогне. Кметът Божин Божинов обеща, че въпросът с физкултурен салон стои на дневен ред пред ръководството и се надява, че този проблем скоро щесе разреши.
Високият гост от София бе посрещнат още на входа на двора на училището от директора му Атанаска Куртева, а учениците изнесоха емоционална програма. Директорът поднесе картина, на която е изобразен манастирът „Света Троица”, за да напомня на господин Вълчев за този край и това село, в чиито околности се намира и светата обител.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 21, 2018 11:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.