В Устрем министър Вълчев дискутира с учители проблеми

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 21, 2018 11:29

В Устрем министър  Вълчев дискутира  с учители проблеми

Работна среща-разговор проведе министър Вълчев в училище в най-голямото село на община Тополовград – Устрем. На нея присъстваха учителите и от други места и кметът Христо Илчев. Бяха обсъдени проблемите с транспорта на учениците, храненето и посещаемостта на учебните занятия. „Децата, които завършват основно образование тук, предпочитат да продължат в професионални гимназии. Проблемът е обаче, че все по-малко са учителите, подготвени да преподават там“, споделиха домакините. Според министър Вълчев, за да се преодолее този недостиг, трябва да продължи целенасочената работа за увеличаване на учителските възнаграждения и да се мотивират младите хора да избират педагогически специалности във висшите училища.
Поставен бе и въпросът за необходимостта от физкултурен салон в училището и компютри. По първият проблем министър Вълчев сподели, че в много училища в страната липсват такиваи възможностите на министерството са малки, докато за компютрите може да се помогне. Кметът Божин Божинов обеща, че въпросът с физкултурен салон стои на дневен ред пред ръководството и се надява, че този проблем скоро щесе разреши.
Високият гост от София бе посрещнат още на входа на двора на училището от директора му Атанаска Куртева, а учениците изнесоха емоционална програма. Директорът поднесе картина, на която е изобразен манастирът „Света Троица”, за да напомня на господин Вълчев за този край и това село, в чиито околности се намира и светата обител.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 21, 2018 11:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.