В Тополовградско избирателните секции намаляха с още една

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 17, 2017 11:49

В Тополовградско избирателните секции намаляха с още една

Избирателните секции в община Тополовград за предстоящите на 26 март останаха 24. Преди предсрочните избори за 44-то Народно събрание, поради падане броя на жителите на с. Планиново с постоянен и настоящ адрес под 20, тази секция беше закрита, тъй като не отговаря на разпоредбите на Избирателния кодекс.
Преди десет години бе закрита и тази в село Присадец, която обслужваше и съседното Филипово. Жителите на тези две села бяха насочени и извозвани от общината за гласуване в с. Радовец. Тогава причината бе същата, но до затварянето й се стигна след големия пожар, който премина през двете села и доведе до изселване на повечето от жителите им. Така общия брой на избирателите падна доста под необходимите двадесет.
Сега за избирателите на село Планиново, с осигурен от общината транспорт, ще бъдат извозвани за гласуване в една от двете избирателни секции в с. Устрем или по-точно в 22 секция.
Макар че съществува, не функционира още една от 24-те избирателни секции в общината. Това е тази в местната болница за отварянето на която, не може да се набере наличната бройката от поне от 20 лежащо болни в датата на изборите.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 17, 2017 11:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.