В Тополовградско избирателните секции намаляха с още една

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 17, 2017 11:49

Избирателните секции в община Тополовград за предстоящите на 26 март останаха 24. Преди предсрочните избори за 44-то Народно събрание, поради падане броя на жителите на с. Планиново с постоянен и настоящ адрес под 20, тази секция беше закрита, тъй като не отговаря на разпоредбите на Избирателния кодекс.
Преди десет години бе закрита и тази в село Присадец, която обслужваше и съседното Филипово. Жителите на тези две села бяха насочени и извозвани от общината за гласуване в с. Радовец. Тогава причината бе същата, но до затварянето й се стигна след големия пожар, който премина през двете села и доведе до изселване на повечето от жителите им. Така общия брой на избирателите падна доста под необходимите двадесет.
Сега за избирателите на село Планиново, с осигурен от общината транспорт, ще бъдат извозвани за гласуване в една от двете избирателни секции в с. Устрем или по-точно в 22 секция.
Макар че съществува, не функционира още една от 24-те избирателни секции в общината. Това е тази в местната болница за отварянето на която, не може да се набере наличната бройката от поне от 20 лежащо болни в датата на изборите.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 17, 2017 11:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама