В Тополовград вече са ясни основните играчи за местните избори

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 12, 2019 12:51

В Тополовград вече са ясни основните играчи за  местните избори

Картината или пъзела с кандидатите за кметове и общински съветници в община Тополовград започва да се прояснява. Основните играчи от ГЕРБ, БСП и Общественото движение „За Възраждане на община Тополовград“ вече започнаха да дават сигнали с кои кандидати за кметове ще играят на предстоящите местни избори. Общинската организация на ПП ГЕРБ проведе свое открито общо събрание на 1 август, на което са обсъдили издигнатите от структурите по места кандидатури. Номинираните кандидати за кмет на общината са двама. Единият е координаторът на общинската организация Васил Сяров – доскорошен председател на ОбС и кандидат на изборите от 2015 г.
Другият е Борис Христов Борисов – почетен гражданин на Тополовград, световен шампион по самбо, работещ в Министерството на младежта и спорта, с жителство в с. Мрамор. Номинирани са и кандидати за всичките села от общината, които са кметства и в които ще се избира кмет, както и листа от 17 имена за кандидати за общински съветници.
Всички тези номинации са изпратени в Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ в София, където да бъдат утвърдени имената на кандидатите за всички постове в местната власт до края на месец август. Кои ще са те, ще разберем и ще ви информираме, когато това стане факт.
В общинската организация на БСП всичко ще стане ясно на 2 септември, за когато е насрочена Конференцията на организацията. Тогава ще бъде избран кандидата за общински кмет и одобрени другите кандидатури – за съветници и кметове на кметства. Твърдо ще се издига кандидат за кмет на общината. Номинираните за тази длъжност са Кера Спирова – адвокат и настоящ председател на организацията, Данчо Трифонов – бивш кмет и настоящ митнически служител, Янко Илиев – пенсиониран служител на МВР, и Павлин Терзиев – също пенсиониран служител на МВР.
В организацията все още продължават обсъжданията и предложенията, така че в крайна сметка всичко ще е ясно на 2 септември.
От общественото движение „За Възраждане на община Тополовград“ вече е ясно, че кандидат отново ще бъде досегашният кмет Божин Божинов – за трети пореден мандат. Останалите позиции за кметове и общински съветници ще станат ясни в началото на месец септември, след като приключат обсъжданията и номинациите в движението.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 12, 2019 12:51
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Aspyr август 12, 15:52

    И БСП и ГЕРБ пак няма нищо да направят. Има читави хора в града, но те си оглеждат само партийците.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.