В Тополовград преференциите объркаха доста сметки

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 27, 2015 17:17

В Тополовград преференциите объркаха доста сметки

Акценти

  • Преференциално пренареждане има и при трите листи, които са вкарали повече от един съветник.

Свързани публикации

Оказа се, че избирателите доста добре са разбрали и са се възползвали от възможността за преференциален вот за общинските съветници. Така в повечето от листите настъпиха доста размествания, които едва ли са по вкуса и предпочитанията на партиите и коалициите, които са издигнали и подредили съответните кандидати. Според последни данни от ОИК в новия, мандат 2015-2019 г. в Общински съвет в Тополовград влизат следните съветници: трима от Местна коалиция (МК)”ЗА”, петима от ГЕРБ, седем от МК „Възраждане” и по един от АБВ и НФСБ. Преференциално пренареждане има и при трите листи, които са вкарали повече от един съветник. Така при МК „ЗА” община Тополовград”, освен водача Добрин Парнаров, съветници стават и Райчо Стоянов и Петко Костов, които са съответно 4 –ти и 6-ти в листата.

При ГЕРБ освен водача Васил Сяров, който отива и на балотаж като кандидат-кмет срещу Божин Божинов от МК „Възраждане”, съветници стават Атанас Анастасов – 3-ти, Тодор Кьосев – 5-ти, Николай Колев – 7 –ми и Христо Сербезов – 8 –ми.

При МК „Възраждане” в ОбС отиват първите трима – Коста Стойчев, Наско Стоянов и Пламен Минчев и след тях: Красимир Иванов – 5-ти, Банко Банков – 7-ми, Георги Георгиев – 8-ми и Добромира Николова – 11-та.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 27, 2015 17:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама