В Тополовград преференциите объркаха доста сметки

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 27, 2015 17:17

В Тополовград преференциите объркаха доста сметки

Акценти

  • Преференциално пренареждане има и при трите листи, които са вкарали повече от един съветник.

Свързани публикации

Оказа се, че избирателите доста добре са разбрали и са се възползвали от възможността за преференциален вот за общинските съветници. Така в повечето от листите настъпиха доста размествания, които едва ли са по вкуса и предпочитанията на партиите и коалициите, които са издигнали и подредили съответните кандидати. Според последни данни от ОИК в новия, мандат 2015-2019 г. в Общински съвет в Тополовград влизат следните съветници: трима от Местна коалиция (МК)”ЗА”, петима от ГЕРБ, седем от МК „Възраждане” и по един от АБВ и НФСБ. Преференциално пренареждане има и при трите листи, които са вкарали повече от един съветник. Така при МК „ЗА” община Тополовград”, освен водача Добрин Парнаров, съветници стават и Райчо Стоянов и Петко Костов, които са съответно 4 –ти и 6-ти в листата.

При ГЕРБ освен водача Васил Сяров, който отива и на балотаж като кандидат-кмет срещу Божин Божинов от МК „Възраждане”, съветници стават Атанас Анастасов – 3-ти, Тодор Кьосев – 5-ти, Николай Колев – 7 –ми и Христо Сербезов – 8 –ми.

При МК „Възраждане” в ОбС отиват първите трима – Коста Стойчев, Наско Стоянов и Пламен Минчев и след тях: Красимир Иванов – 5-ти, Банко Банков – 7-ми, Георги Георгиев – 8-ми и Добромира Николова – 11-та.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 27, 2015 17:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.