В Тополовград отбелязаха Деня на Независимостта на България

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 22, 2019 18:01

В Тополовград отбелязаха Деня на Независимостта на България

Акценти

  • Тържеството бе по познатия досега начин

Свързани публикации

С рецитал и стихове на деца от градина „Щастливо детство“ бе отбелязан Денят на Независимостта на България в Тополовград. Тяхното изпълнение създаде приповдигнато празнично настроение в слънчевия 22 септември.
Тържеството започна с шествие от сградата на Общинска администрация, с колона от представители на Общината, организации, предприятия, служби, училища, читалища, партии и всички, носещи венци и цветя. Изслушан бе националният химн и манифеста на княз Фердинанд, следвани от стиховете на малките рецитатори.
Впечатляващо слово за празника по традиция изнесе секретарят на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ Райна Зотова.
Венци и цветя бяха поднесени от името на Общински съвет и Общинска Администрация, РУ „Полиция“, ДЛС, читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“, СУ „Д-р П. Берон“, НУ „Кирил и Методий“, ДГ „Щастливо детство“, ОбО на офицерите и сержантите от запаса и резерва, МК „За Възраждане на община Тополовград“, партия ГЕРБ, ОбС на БСП, НФСБ и ВМРО – БНД.
С едноминутно мълчание и свеждане на глави бе почетена паметта на всички, дали живота си за да стане този ден факт в българската история.
На края госпожа Зотова благодари на всички дошли на тържеството за тяхната съпричастност към този значим за България ден.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 22, 2019 18:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.