В Тополовград отбелязаха Деня на Независимостта на България

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 22, 2019 18:01

В Тополовград отбелязаха Деня на Независимостта на България

С рецитал и стихове на деца от градина „Щастливо детство“ бе отбелязан Денят на Независимостта на България в Тополовград. Тяхното изпълнение създаде приповдигнато празнично настроение в слънчевия 22 септември.
Тържеството започна с шествие от сградата на Общинска администрация, с колона от представители на Общината, организации, предприятия, служби, училища, читалища, партии и всички, носещи венци и цветя. Изслушан бе националният химн и манифеста на княз Фердинанд, следвани от стиховете на малките рецитатори.
Впечатляващо слово за празника по традиция изнесе секретарят на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ Райна Зотова.
Венци и цветя бяха поднесени от името на Общински съвет и Общинска Администрация, РУ „Полиция“, ДЛС, читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“, СУ „Д-р П. Берон“, НУ „Кирил и Методий“, ДГ „Щастливо детство“, ОбО на офицерите и сержантите от запаса и резерва, МК „За Възраждане на община Тополовград“, партия ГЕРБ, ОбС на БСП, НФСБ и ВМРО – БНД.
С едноминутно мълчание и свеждане на глави бе почетена паметта на всички, дали живота си за да стане този ден факт в българската история.
На края госпожа Зотова благодари на всички дошли на тържеството за тяхната съпричастност към този значим за България ден.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 22, 2019 18:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама