В Тополовград многолюдие изпълни площада

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 25, 2020 11:41

В Тополовград  многолюдие  изпълни площада

Много хора на различни възрасти изпълниха централния площад „Освобождение“ в Тополовград на 19 февруари. Поводът – 147-годишнината от обесването на Васил Левски. Възпоменателното тържество започна с шествие от сградата на общината до паметника на падналите за свободата и независимостта на България на площада. В него се включиха председателят на ОбС Силвия Георгиева, зам.-кметът Антоанета Палазова, служители от ОбА и представители на други местни институции – училища, детски градини, читалища, граждани и деца.
Рецитал по стихове за Апостола на свободата под надслов: „Плачем за теб, Апостоле“ изнесоха децата от Състава за художествено слово „Сладкодумци“ при читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“.
Слово за мястото и значението на Васил Левски в българската история изнесе секретарят на читалището Райна Зотова.
С едноминутно мълчание и свеждане на глави бе почетена паметта на най-значимия и признат национален герой.
Венци и цветя бяха поднесени от много организации, институции и партии, като най-емоционално това направиха деца от ДГ „Щастливо детство.
Тържествено бе почетена паметта на Васил Левски и в началното училище. Пред учениците, учителите, персонала и много родители учениците от вторите класове, с ръководители Маргарита Стойчева и Стефка Трифонова, изнесоха рецитал за Апостола. Макар и притеснени от многото хора, децата с вълнение и чувство рецитираха своите стихове, подбрани от учителките им. Подходящи за тържеството песни пяха и децата от училищния хор с ръководител Людмила Янева.
В края на тържеството децата от двете формации запяха общо.
Директорът Милена Коджаманова поздрави ученици и учители за добрата подготовка и реализация на тържеството в памет на великия ни национален герой.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 25, 2020 11:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама