В Тополовград 70 социално слаби граждани ще получават топъл обяд

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 10, 2016 10:43

В Тополовград 70 социално слаби граждани  ще получават топъл обяд

Седемдесет нуждаещи се граждани ще получават топъл обяд за период от 7 месеца по социален проект на Община Тополовград „Осигуряване на топъл обяд в община Тополовград”, финансиран от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.
Проектът е насочен към осигуряването на помощ и подкрепа на лица и семейства в затруднено социално положение от гр. Тополовград и с. Орешник чрез задоволяване потребностите им от храна. Ще бъде осигуряван ежедневно обяд на 70 човека от 1 октомри 2016 г. до 30 април 2017 г. Целите на проекта са свързани с намаляване на броя на живеещите в бедност лица. Храната ще се приготвя и предоставя от „Домашен социален патронаж”, който е дейност на Община Тополовград. Ще се изготвя разнообразно седмично меню, с което да се осигурява балансирано хранене на потребителите при спазване изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене.
Лицата, които ще ползват социалната услуга „Осигуряване на топъл обяд” са определени от комисия с участието на специалисти от Община Тополовград и Дирекция „Социално подпомагане” – Тополовград.
Във връзка с предоставянето на съпътстващи мерки ще се използват възможностите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Тополовград. На потребителите при необходимост ще се осигурява съдействие за получаване на медицинска помощ и рехабилитация /ЦСРИ/. Съпътстващите мерки, предоставяни от ЦСРИ, ще се изразяват в следните дейности: провеждане на среща на потребителите на услугата „Осигуряване на топъл обяд” със специалисти от ЦСРИ за консултиране относно възможностите за ползване на социалните услуги; проучване сред децата за необхванатите и отпаднали от училище ученици и подпомагане достъпа им до образование; разговори с родители; среща на детето и родителите с психолог при необходимост;
Реализацията на проекта „Осигуряване на топъл обяд”, чиито ръководител е Красимира Ятакчиева, е част от целенасочената социална политика на Община Тополовград в подкрепа на нуждаещите се.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 10, 2016 10:43
Напиши коментар

2 коментара

  1. Иван октомври 25, 12:53

    Социално слаби били и Палазови, за жената на доктора Станислав Палазов ще търсим работа сега, че милата тя искала пари да взима от някъде, повече ако може ….:D

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.