В Свиленград започна санирането на още три жилищни блока

Сакар нюз
От Сакар нюз август 19, 2017 20:29

В Свиленград започна санирането на още три жилищни блока

Акценти

  • Енергоспестяващите мерки, които са предвидени, са топлинно изолиране на външни стени, подмяна на дограма, топлинно изолиране на покрив и на под
  • След внедряване на мерките за енергийна ефективност сградите ще достигнат най-малко клас „С“ на енергопотребление.

Свързани публикации

В община Свиленград започна проект за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Той е за 1 342 802 лева, от които 1 141 381,70 лв. са безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие, а националното съфинансиране – 201 420.30 лева

На 18 август се състоя официалната церемония – първа копка. На събитието присъстваха заместниккметът Мария Костадинова, представители на ОбА, фирмите изпълнители на дейностите, медии и граждани.

Елена Таушанова, ръководител на проекта, представи финансиращия орган и екипа за управление от страна на общината. Тя запозна присъстващите с основните цели, планираните дейности, сроковете за изпълнение, целевите групи и размер на безвъзмездната финансова помощ, както и очакваните резултати от тях.

„Планираните дейности ще доведат до подобряване на енергийната ефективност на трите жилищни сгради на адреси – ул. „Страшимир Дочков“ № 18, ул. „Генерал Скобелев“ № 29 и ул. „Септемврийци“ № 12. Общо 75 домакинства ще преминат в по- горен клас на енергопотребление. Това ще допринесе за намаляване на крайното потребление на енергия от жителите на тези блокове, което ще се усети през предстоящия отоплителен сезон и ще се намалят емисиите на парникови газове“, обясни още тя. И допълни, че с реализацията на проекта гражданите ще живеят в една по-красива и естетически издържана среда.

Очаква се строително-ремонтните дейности да приключат до края на тази година.

Снимка и инфо: ОбА – Свиленград

Сакар нюз
От Сакар нюз август 19, 2017 20:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.