В Свиленград започна санирането на още три жилищни блока

Сакар нюз
От Сакар нюз август 19, 2017 20:29

В Свиленград започна санирането на още три жилищни блока

Акценти

  • Енергоспестяващите мерки, които са предвидени, са топлинно изолиране на външни стени, подмяна на дограма, топлинно изолиране на покрив и на под
  • След внедряване на мерките за енергийна ефективност сградите ще достигнат най-малко клас „С“ на енергопотребление.

Свързани публикации

В община Свиленград започна проект за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Той е за 1 342 802 лева, от които 1 141 381,70 лв. са безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие, а националното съфинансиране – 201 420.30 лева

На 18 август се състоя официалната церемония – първа копка. На събитието присъстваха заместниккметът Мария Костадинова, представители на ОбА, фирмите изпълнители на дейностите, медии и граждани.

Елена Таушанова, ръководител на проекта, представи финансиращия орган и екипа за управление от страна на общината. Тя запозна присъстващите с основните цели, планираните дейности, сроковете за изпълнение, целевите групи и размер на безвъзмездната финансова помощ, както и очакваните резултати от тях.

„Планираните дейности ще доведат до подобряване на енергийната ефективност на трите жилищни сгради на адреси – ул. „Страшимир Дочков“ № 18, ул. „Генерал Скобелев“ № 29 и ул. „Септемврийци“ № 12. Общо 75 домакинства ще преминат в по- горен клас на енергопотребление. Това ще допринесе за намаляване на крайното потребление на енергия от жителите на тези блокове, което ще се усети през предстоящия отоплителен сезон и ще се намалят емисиите на парникови газове“, обясни още тя. И допълни, че с реализацията на проекта гражданите ще живеят в една по-красива и естетически издържана среда.

Очаква се строително-ремонтните дейности да приключат до края на тази година.

Снимка и инфо: ОбА – Свиленград

Сакар нюз
От Сакар нюз август 19, 2017 20:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама