В Свиленград започна саниране на още три жилищни сгради

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 9, 2017 12:02

В Свиленград започна саниране на още три жилищни сгради

В Свиленград започна реализацията на поредния проект „Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“. Общата му стойност е 1 459 363,60 лева, от които 1 240 459,06 лева са безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие, а националното съфинансиране е 218 904,54 лева.
Дейностите обхващат три жилищни сгради – на ул. „Бурденис“ №8, ул. „Стефан Стамболов“ №16 и на бул. „България“ №132. В тези блокове живеят общо 90 домакинства.
На събитието присъстваха заместник-кметът Мария Костадинова, представители на Общинска администрация – Свиленград, фирмите изпълнители на дейностите, жители на града и медии.
Ръководителят на проекта – Светлана Динкова, представи управляващия орган и екипа от страна на общината. Тя запозна присъстващите с основните цели, планираните дейности, сроковете за изпълнение, целевите групи, размерът на безвъзмездната финансова помощ, както и очакваните резултати от тях.
В проекта се предвижда и изпълнение на мерки за подобряването на достъпа на лица с увреждания до сградите. Той трябва да приключи до края на септември 2018 година.
Главната цел на планираните дейности е да се достигне клас „С“ на енергопотребление в жилищния сектор, пряко да се намали крайното електропотребление и косвено да се допринесе за редуциране на вредните въглеродни емисии със 136,06 тона годишно.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, както и от националния бюджет.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 9, 2017 12:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.