В Свиленград започна обновяване на СУ „Д-р Петър Берон“

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 5, 2017 07:29

В Свиленград започна обновяване на СУ „Д-р Петър Берон“

Обновяване и разширяване на учебната и спортната база на СУ „Д-р Петър Берон” започва в Свиленград. На 25 октомври кметът инж. Георги Манолов подписа договор между общината и Държавен фонд „Земеделие” за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от 660 771 лева. С тези средства ще се реализира общинският проект за оборудване обзавеждане и подобряване на прилежащите пространства в средното училище.
Учебните кабинети ще се преоборудват, ще се изгради система за видеонаблюдение, ще се подменят осветителните тела.
Предвижда се да се осигурят лаптопи, проектори, електронни и светлинни микроскопи, демо маси с химикоустойчиви плотове, ново обзавеждане на класните стаи с бюра, чинове, маси за компютри и други.
Проектът включва още цялостно обновяване на двора на училището, изграждане на две баскетболни и две волейболни игрища, футболно игрище и лекоатлетическа писта и оборудване за игралните полета.
Срокът за изпълнение на проекта е 36 месеца.
СУ „Д-р Петър Берон” е най-голямото училище в община Свиленград. В него тази година се обучават 775 ученици. Четириетажната му сграда е построена преди 42 години, а обновяването на базата ще създаде по-добри условия за провеждане на учебния процес, на физическата култура и активност на децата и младежите.

Снимка: ОбА – Свиленград

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 5, 2017 07:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.