В Свиленград се борят с последиците от наводнението

Даниел Делчев
От Даниел Делчев декември 15, 2014 16:23

В Свиленград се борят с последиците от наводнението

Акценти

  • Остава в сила забраната използването на вода fj местни водоизточници

Свързани публикации

И днес се наложи почистване на сводовете на стария мост на река Марица край Свиленград. Отломки, дънери и големи наноси, които се спират в каменния мост над реката, се наложи да бъдат премахнати, за да не пречат на течението. С опасната задача се справи екип на „Райкомерс“. По време на почистването се наложи затварянето на моста.

През това време се извършваха и други ремонти на ул. „Кавала“ в кв. „Гебран“. Една от къщите на улицата бе на косъм да не се срути заради спукването на тръба, което довело до огромна дупка с размери 3 на 1 метра.

Голям проблем има на улица „Крайречна“, където в следствие на наводненията се образува свлачище, което погълна част от асфалтовия път и алеите край реката.

Остава в сила забраната използването на вода за питейни и други битови нужди от местни водоизточници – кладенци, хидрофори, чешми за изворна вода по селата, които в следствие на замърсяване от навлезли води в момента са негодни за употреба. Местата, които са без водоподаване се снабдяват с питейна вода с водоноски от ВиК.

Даниел Делчев
От Даниел Делчев декември 15, 2014 16:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама