В Свиленград се борят с последиците от наводнението

Даниел Делчев
От Даниел Делчев декември 15, 2014 16:23

В Свиленград се борят с последиците от наводнението

Акценти

  • Остава в сила забраната използването на вода fj местни водоизточници

Свързани публикации

И днес се наложи почистване на сводовете на стария мост на река Марица край Свиленград. Отломки, дънери и големи наноси, които се спират в каменния мост над реката, се наложи да бъдат премахнати, за да не пречат на течението. С опасната задача се справи екип на „Райкомерс“. По време на почистването се наложи затварянето на моста.

През това време се извършваха и други ремонти на ул. „Кавала“ в кв. „Гебран“. Една от къщите на улицата бе на косъм да не се срути заради спукването на тръба, което довело до огромна дупка с размери 3 на 1 метра.

Голям проблем има на улица „Крайречна“, където в следствие на наводненията се образува свлачище, което погълна част от асфалтовия път и алеите край реката.

Остава в сила забраната използването на вода за питейни и други битови нужди от местни водоизточници – кладенци, хидрофори, чешми за изворна вода по селата, които в следствие на замърсяване от навлезли води в момента са негодни за употреба. Местата, които са без водоподаване се снабдяват с питейна вода с водоноски от ВиК.

Даниел Делчев
От Даниел Делчев декември 15, 2014 16:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.