В Свиленград наградиха успешни и изявени личности

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 9, 2018 11:16

В Свиленград наградиха успешни и изявени личности

В Свиленград бяха наградени успешни личности. На церемония кметът, инж. Георги Манолов разказа за част от свършеното през последните няколко години в общината.

Той направи това пред министъра на спорта Красен Кралев, депутатите Делян Добрев, д-р Георги Станков, областния управител на Хасково инж. Станислав Дечев, заместник-министъра на културата Румен Димитров и комисар Николай Вълчев – директор на РДПБЗН Хасково. Те бяха гости на инициативата „Десет причини да остана в моя Свиленград“.
Събитието се състоя във фоайето на Спортната зала, където бе наредена фотоизложба, представяща някои от най-големите промени в облика на града.
В категория „Икономика” бе наградена фирма „Глобъл Гейм Груп“ ООД за приноса й за превръщането на Свиленград в атрактивен туристически център на световно ниво. Дружеството е най-големият инвеститор в общината. През 2018 г. изгради хотелски комплекс „Мерит Гранд Моста – хотел, спа и казино”. В обекта са инвестирани над 20 млн. лева. Той осигурява на жителите на Свиленград и областта над 300 нови работни места.
В Категория „Спорт” наградата получи Иванка Миткова – спортист, треньор, учител по физическо възпитание и спорт.
В Категория „Култура” призът бе връчен на Духов оркестър „Костадин Манов”, а диригентът Васил Василев благодари на Общината и читалището в града, че са дали възможност на музикантите да правят това, което обичат.
В категория „Технологии” областният управител на Хасково инж. Станислав Дечев връчи приза на Агенция Serpact. Тя е лидер в SEO, SERP оптимизацията и Content Marketing стратегии в България с над 700 успешни проекта за последните 3 години.
В категория „Образование” награда получи ОУ „Иван Вазов”. Наградата връчи народният представител д-р Георги Станков. Специалното отличие за високи образователни успехи бе дадено на Таня Маринова от 4 клас, Весела Коларова от 3 клас и Чудомира Николова от 3 клас. „Нашите деца са най-ценното, по-ценно от всичко, което имаме. Гордея се с успехите им”, подчерта Делян Добрев, който награди изявените ученици.
В категория „Сигурност” наградата получи РСПБЗН – Свиленград.
Церемонията завърши със съвместното изпълнение на 8-годишната певица Виктория Танева и духов оркестър „Костадин Манов”.

Преди това официалните личности бяха на подобна церемония в Харманли.

снимка: Хуманитарни дейности

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 9, 2018 11:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама