В Свиленград наградиха успешни и изявени личности

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 9, 2018 11:16

В Свиленград наградиха успешни и изявени личности

В Свиленград бяха наградени успешни личности. На церемония кметът, инж. Георги Манолов разказа за част от свършеното през последните няколко години в общината.

Той направи това пред министъра на спорта Красен Кралев, депутатите Делян Добрев, д-р Георги Станков, областния управител на Хасково инж. Станислав Дечев, заместник-министъра на културата Румен Димитров и комисар Николай Вълчев – директор на РДПБЗН Хасково. Те бяха гости на инициативата „Десет причини да остана в моя Свиленград“.
Събитието се състоя във фоайето на Спортната зала, където бе наредена фотоизложба, представяща някои от най-големите промени в облика на града.
В категория „Икономика” бе наградена фирма „Глобъл Гейм Груп“ ООД за приноса й за превръщането на Свиленград в атрактивен туристически център на световно ниво. Дружеството е най-големият инвеститор в общината. През 2018 г. изгради хотелски комплекс „Мерит Гранд Моста – хотел, спа и казино”. В обекта са инвестирани над 20 млн. лева. Той осигурява на жителите на Свиленград и областта над 300 нови работни места.
В Категория „Спорт” наградата получи Иванка Миткова – спортист, треньор, учител по физическо възпитание и спорт.
В Категория „Култура” призът бе връчен на Духов оркестър „Костадин Манов”, а диригентът Васил Василев благодари на Общината и читалището в града, че са дали възможност на музикантите да правят това, което обичат.
В категория „Технологии” областният управител на Хасково инж. Станислав Дечев връчи приза на Агенция Serpact. Тя е лидер в SEO, SERP оптимизацията и Content Marketing стратегии в България с над 700 успешни проекта за последните 3 години.
В категория „Образование” награда получи ОУ „Иван Вазов”. Наградата връчи народният представител д-р Георги Станков. Специалното отличие за високи образователни успехи бе дадено на Таня Маринова от 4 клас, Весела Коларова от 3 клас и Чудомира Николова от 3 клас. „Нашите деца са най-ценното, по-ценно от всичко, което имаме. Гордея се с успехите им”, подчерта Делян Добрев, който награди изявените ученици.
В категория „Сигурност” наградата получи РСПБЗН – Свиленград.
Церемонията завърши със съвместното изпълнение на 8-годишната певица Виктория Танева и духов оркестър „Костадин Манов”.

Преди това официалните личности бяха на подобна церемония в Харманли.

снимка: Хуманитарни дейности

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 9, 2018 11:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.