В СУ „Неофит Рилски“ ученици направиха презентация на народните будители

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 15, 2017 21:20

В СУ „Неофит Рилски“ ученици направиха презентация на народните будители

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 42/77, 27 октомври – 2 ноември 2017

Свързани публикации

С презентация на видеостена във фоайето на СУ „Неофит Рилски” – създадена от ученици, популяризират народните будители. Тя е създадена от ентусиасти от 7а клас и в нея са включени ликовете на Отец Паисий, Петър Берон, Неофит Рилски, Васил Априлов, Любен Каравелов, Добри Чинтулов, Христо Ботев и Иван Вазов.
В навечерието на празника ученици от шестите класове поднесоха интересни и любопитни факти от живота на изучавани поети и писатели – будители.
В часа на класния ръководител звуча радиопре- даване с ученици от 5а и 5б клас Водещите представиха в две части личности- будители и хронологията на празника във времето. Трима първокласници Христиана, Ивайла и Янко вдъхновиха с възрожденски стихове всички слушате- ли.

В ПГЕТ „Захари Стоянов“ имаше състезание

В навечерието на светлия български празник – Деня на народните будители, ПГЕТ „Захари Стоянов“ – Харманли, ознаменува 1 ноември с тържество.
Емоционален момент от празника бе състезанието „Народни будители“, в който два отбора отговаряха на въпроси, свързани с делото на будителите. Тимът „Апостоли“ се оказа по-бърз и се наложи с 10 верни отговора от 13 възможни. Всички деца, участващи в състезанието, получиха награди.
Петя Тодорова връчи удостоверенията на учениците, представили се успешно на националното онлайн оценяване на дигитални компе- тентности.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 15, 2017 21:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.