В СУ „Неофит Рилски“ ученици направиха презентация на народните будители

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 15, 2017 21:20

В СУ „Неофит Рилски“ ученици направиха презентация на народните будители

С презентация на видеостена във фоайето на СУ „Неофит Рилски” – създадена от ученици, популяризират народните будители. Тя е създадена от ентусиасти от 7а клас и в нея са включени ликовете на Отец Паисий, Петър Берон, Неофит Рилски, Васил Априлов, Любен Каравелов, Добри Чинтулов, Христо Ботев и Иван Вазов.
В навечерието на празника ученици от шестите класове поднесоха интересни и любопитни факти от живота на изучавани поети и писатели – будители.
В часа на класния ръководител звуча радиопре- даване с ученици от 5а и 5б клас Водещите представиха в две части личности- будители и хронологията на празника във времето. Трима първокласници Христиана, Ивайла и Янко вдъхновиха с възрожденски стихове всички слушате- ли.

В ПГЕТ „Захари Стоянов“ имаше състезание

В навечерието на светлия български празник – Деня на народните будители, ПГЕТ „Захари Стоянов“ – Харманли, ознаменува 1 ноември с тържество.
Емоционален момент от празника бе състезанието „Народни будители“, в който два отбора отговаряха на въпроси, свързани с делото на будителите. Тимът „Апостоли“ се оказа по-бърз и се наложи с 10 верни отговора от 13 възможни. Всички деца, участващи в състезанието, получиха награди.
Петя Тодорова връчи удостоверенията на учениците, представили се успешно на националното онлайн оценяване на дигитални компе- тентности.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 15, 2017 21:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама