В Симеоновград освобождават от такса „смет“ имоти с платени данъци

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 14, 2017 19:41

В Симеоновград освобождават от такса „смет“ имоти с платени данъци

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 6/37, 10-16 февруари 2017

Свързани публикации

Освобождават от такса „смет“ само имоти, за които са платени данъци към общината. Това решиха на последната си сесия съветниците на Симеоновград.
Те допълниха член 20.(1) от Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Симеоновград.
Досега някои от гражданите не плащаха целогодишния си данък защото имаше пропуск Наредбата. Сега промениха члена така: „Граждани, които целогодишно не ползват имот в регулация и този имот не е основното им жилище, се освобождават в частта за такса битови отпадъци от сметосъбиране и сметоизвозвозване за следващата година, ако в срок до 15 декември на текущата година са подали декларация по образец и нямат задължения за съответния имот. Ако имотът е съсобственост, същият се освобождава ако декларации са подали всички съсобственици и всички съсобственици са заплатили задълженията си за съответния имот.”
На същата сесия местните парламентаристи определиха допълнително възнаграждение за постигнати резултати на зам.-кметове, кметове на кметства и кметски наместници в размер на 10% от индивидуалната им основна заплата за периода 01 октомври до 31 декември 2016 г. Те ще се начислят към заплатата за януари 2017 г за сметка на икономии по § 01 от бюджета на общината в делегираната от държавата дейност “Общинска администрация”.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 14, 2017 19:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.